Foto's

Slapend kereltje
Zegers oma heeft nog zo’n ouderwets fototoestel. Je weet wel, zo’n camera met een rol-le-tje. Waarbij je foto’s ook daadwerkelijk laat afdrukken, omdat je wel moet. Waarbij het altijd een verrassing is, wat het resultaat zal zijn. Waarbij je praat over ‘analoog’, en je geen sneaky preview krijgt van net vastgelegde beelden. Zo’n toestel dat Zeger ongetwijfeld uitermate fascinerend had gevonden. Want uit de categorie ‘heul oud’.

Afgelopen zaterdag kwamen zus en zwager bij me, het resultaat van oma’s foto’s op print en cd in de tas. In de stapel blijkt een pareltje te zitten: een foto van mijn Zeger. Van ons ventje, vlak na zijn geboorte. Zodoende dat, naast de zeer gewenste ‘bewijzen van bestaan’, zoals een gekregen prachtschilderij in precies de goede kleuren, een leeuw, een vlaggenlijn met zijn letters en een trein met zijn letters, sinds zaterdagavond de eerste foto van Zeger hier ingelijst in de kamer staat. Eindelijk.

Ik twijfel er niet aan, of er volgt nog een foto of tig.


[Toegevoegd 20100607, 22.52u.]

-*-*-

Zwanger 🙂
Bijna 14 weken ben ik als ik het op een woensdagavond aan mijn moeder vertel, door haar de 10w+1d en 12w+6d-echo’s van Zeger onder de ogen te schuiven.
Op weg naar huis bel ik mijn zus wakker met het nieuws. Op donderdag vertel ik het mijn broer, op vrijdag, 14w+0d, mijn vader en collega’s. Op zaterdag aan Gert Jan, Brynley, Marco, op zondag Ilona, Johan en Patrick. En dan ‘s avonds, ‘s avonds, 15 november 2009, 18.20 uur, is het moment daar om het op Twitter te delen:


[Toegevoegd 20100529, 13.17u.]

Zeger is groter gegroeid dan zijn lichaam

53 Responses to Foto's

 1. Dorothé says:

  passeerde een tweet,opende de site, dacht ow, wat een mooi jongetje,las verder,kon mijn tranen niet bedwingen…..
  Je wil alleen felicitaties,pffffffff komt traag uit de toetsen nu,wat moet ik nu?
  Kan het niet….
  Je zoontje blijft altijd in je gedachten voortleven.Zal altijd een deel van je leven zijn.
  Slik”…. gefeliciteert dat je HEM hebt leren “kennen.
  XX voor jou en Zeger……

 2. Stephanie says:

  Herhaal en herinner de weinige momenten die je met Zeger hebt gehad keer op keer voor jezelf. Dan zal je het ware geluk voelen. Hij zal altijd onvoorwaardelijk van je houden en altijd op je wachten. Liefs

 3. karin r. says:

  wat niet leuk. wat zo niet leuk. …

 4. marielle says:

  Zeger is altijd om je heen…waar je ook bent…waar je ook gaat….hij leidt je de weg… Maar het blijft kut.
  Take care.

 5. Met tranen in mijn ogen je blog gelezen. Allereerst van harte gefeliciteerd met je prachtige zoon. Wat heb je het prachtig verwoord. En wat een vreselijk verdrietige afloop. Ik wens je veel moed en kracht toe om dit te verwerken. Hij zal altijd een deel van jou zijn, waar je ook bent en wat je ook doet.
  Heel veel sterkte en liefde toegewenst.
  Martine
  PS: Zeger, mooie stoere naam!

 6. Monique says:

  Sommige kindjes zijn te mooi voor deze wereld, engeltjes, vlinders….

  An angel in the book of life
  wrote down an infant’s birth
  and mentioned as he closed teh book
  …. too beautiful for earth (*www.lieve-engeltjes.nl)

  Geniet van de liefde,

  Monique

 7. Gefeliciteerd met je mooie zoon!
  Gefeliciteerd, jij bent moeder!
  Zijn prachtige naam… jouw overwinning!
  liefs Dorothé

 8. Angelique says:

  Zag een tweet voorbijkomen. Moest dit lezen. Ben ook moeder, net als jij. Je hebt een zoon, net als ik.
  Ik ken je niet, maar ik wil je feliciteren met de geboorte van Zeger en ik vind het ontzettend rot dat je hem zo kort bij je mocht hebben. Heel veel sterkte.
  Angelique

 9. Femke says:

  Zomaar opeens kom ik op je website. Alsof de hele wereld het moet weten. Jouwe prachtige lieve zoon is geboren: ZEGER.
  En wat een verdriet dat je hem maar zo kort in je armen hebt kunnen houden. Voor altijd in je hart, ja voor altijd om je heen, maar ook zo moeten missen.
  Mooi dat je deze website hebt gemaakt. Wat een prachtig mooi jongetje. Wat en fantastische moeder.

  Lieve groet,
  Femke

 10. Hanneke says:

  Ik zag de tweet, kwam op je site en zag een prachtig kind. Gefeliciteerd met je prachtige zoon Zeger! Weet niet hoe je zoiets verwerkt, wil je alleen laten weten dat ik, als medemama, heel erg met je meeleef. Brand een kaars voor jullie beiden.

 11. marisca says:

  wat een heftig verhaal maar bij deze wil ik jou feliciteren met je prachtige zoon misschien is het een beetje raar maar je zou als aandenken een tatoo kunnen nemen met zijn naam en geboorte datum dan is hij altijd bij je heel veel sterkte en liefs marisca

 12. Natasja says:

  Zo vaak loop ik te mopperen op mn kinderen als ze weer wat ondeugends doen.. Jouw ventje zal nooit ondeugend zijn.. en is alleen maar perfect. Hou in je gedachten dat hij gewoon een hele goede moeder heeft gekozen die hem zoveel liefde kon geven als jij.. Onthou dat hij altijd in je hart zal zitten en over je waakt.. Een ding kunnen ze nooit meer van je afpakken.. dat jij de moeder bent van dit prachtige kereltje! Gefeliciteerd met de geboorte van je knappe ventje Zeger*. Ik wens je alle sterkte die je nodig hebt in deze verwarrende en verdrietige tijd.
  Dikke knuffel!

 13. Barbara says:

  Heb je blog gelezen, en zo zwaar zitten snikken achter m’n scherm. Moeder ben je voor ALTIJD. Gefeliciteerd dat je zo’n prachtjoch hebt mogen krijgen. Heel, heel veel sterkte. Dikke zoen van een onbekende Barbara

 14. Monique says:

  Hallo Sheila,

  Wat een ongelooflijk mooi mannetje is Zeger en natuurlijk wil ik je feliciteren met het grote geluk maar met het grote geliuk kwam ook het onbeschrijflijke verdriet.

  Sterkte meisje!

 15. Irene says:

  Lieve Sheila,

  Ik zag jouw naam vandaag voorbij komen en werd nieuwsgierig, wat is er aan de hand? Wat een mooie baby zag ik toen op jouw site, mooi verhaal over de bevalling en een echt stoere jongensnaam. Gefeliciteerd met dit prachtige mannetje! En wat vreselijk oneerlijk dat jou mooie lieve Zeger al weer weggevlogen is…

 16. Marjolijn says:

  G*dvr! Life sucks! Via twitter kwam ik bij jouw blog. Dit is niet te omvatten. 9 maanden leef je toe naar DAT moment om JOUW kleine prul in je armen te nemen. En dan, nog geen 24 uur later is die grote roze wolk een donderwolk geworden die je leven op slag verandert. Het is niet eerlijk.
  Ik bewonder je moed om alles van je af te schrijven en op internet te zetten. Als ik alles zo lees kan ik niet anders zeggen, wat ben jij sterk!
  Sterkte met dit grote verlies. Take care

 17. Marlou says:

  Lieve Sheila, wat een vreselijk, vreselijk nieuws. Ik weet een beetje wat je doormaakt – bij mij is het alweer 8 jaar geleden. Ik kan alleen maar zeggen: wat ongelofelijk kut. Ik wens je veel sterkte en veel kracht. Liefs Marlou

 18. Marlou says:

  En natuurlijk gefeliciteerd met het moederschap, en wat een prachtig knulletje.

 19. Charlotte says:

  Via een tweet kwam ik op je site en pink een traantje weg….

  Enige wat ik kan doen is je vanaf hier een hele dikke knuffel geven. Ik kan van het enorme verdriet wat je hebt alleen maar voorstellen dat het heel, heel heel erg pijn doet.

  Jouw Zeger heeft me net laten beseffen dat je van sommige kleine, zo misschien nietszeggende dingen in het leven altijd ontzettend moet blijven genieten. En mijn kinderen krijgen een extra knuffel straks als ik ga slapen.

  ik wens je enorm veel sterkte meid!

 20. Cathelijne Beijn says:

  Lieve Sheila,
  ik zag het bericht van Bambi. Omdat hier geen woorden voor zijn wil ik je alleen graag laten weten dat ik aan je denk en je alle kracht geef die nodig is om dit onrecht te verwerken.
  Het gaat je goed,
  Caatje

 21. Laila says:

  Opende je tweet via iemand anders en zag meteen dat heerlijke babygezichtje van je Zeger, wat een mooi kindje! Tranen over mijn wangen, wat erg dat je zo blij mag zijn en dan ook zulk verdriet moet gaan handlen. En dat gaat je wel lukken, ik vind het waanzinnig wat je doet, je delen met mensen over Zeger. Fantastisch! Zeger is hier heus niet zomaar geweest, nu al is er een heel mooie nalatenschap van hem. Dankjewel dat je dit met ons deelt. Het ga je goed!!! Liefs van Laila

 22. Hetty says:

  Ik heb je verhaal gelezen en weet niet wat ik zeggen moet. Ik ben er heel verdrietig om dat je je zoon niet bij je mag houden. Veel liefs en een hele dikken knuffel.

 23. Hugo says:

  Hoi Sheila,

  wat een prachtig jongetje en wat oneerlijk dat hij niet meer leeft – waarom? Ik hoop dat hij samen met onze vorig jaar in augustus doodgeboren zoon Finn nu samen kan spelen – maar dat maakt het hier en nu niet makkelijker. Sterkte!

 24. Marjolein says:

  Hoi Sheila,
  Wat heb je een mooie zoon gekregen,met een fantastische naam!
  Ik weet zeker dat Zeger heel trots is dat hij de zoon mag zijn van zo’n sterke,dappere mama.
  Heel veel kracht toegewenst van een mede mama.

 25. Danielle Teclegiorgis says:

  En nu zit ik even helemaal te shaken en met een brok in mijn keel. Ik zag wat tweets voorbij komen en ik besloot te gaan klikken op de url. En dan dit… ik ben er gewoon koud van. Wat een mooie zoon! Wat een prachtig gaaf ventje. Het is niet eerlijk. Vind dat je een hele krachtige lieve goede moeder bent. Gefeliciteerd met je zoon! Wat een prachtige naam heeft hij gekregen.

  Heel veel liefs,
  Danielle

 26. MarS says:

  Ik kwam hier via via, maar wil je even laten weten dat ik mee leef. Wat heb je een mooi afscheid kunnen nemen, met de balonnen. Take care!

 27. A. says:

  Zeger,

  Dank je wel. Mijn puberende zoon haalt mijn beleving van geluk wel eens weg.
  En jij, lief klein mannetje, brengt het in één klap bij mij terug. Iedere keer als ik moeite heb met het genieten van mijn kinderen, zal ik nu aan jou moeten denken.

  Ik bedank je moeder voor het opschrijven van haar verhaal. Het verwoorden van haar liefde voor jou.

  Jouw 24 uur hebben zin gehad.
  Voor je mamma en ook voor anderen.

  Fijn dat je er was!

 28. Maureen says:

  Sheila,

  Ik kwam op je blog via een Tweet en was in eerste instantie blij toen ik het begin van je blog las en de prachtige foto van Zeger zag… Inmiddels ben ik in tranen en kan me, als mede moeder, alleen maar proberen voor te stellen hoeveel pijn je zult hebben.

  Woorden schieten tekort, alleen ‘waarom?’ komt naar boven. Ik wens jou en je familie ontzettend veel sterkte…

  “Kijk omhoog, ‘t Is de regenboog…
  Voel de kleuren stralen door je mooie haren.”

 29. klaas jan says:

  Lieve Sheila.

  Als je iemand onvoorwaardelijk liefhebt heb je zoveel te verliezen . Wat een pracht van een zoon mooie dikke lippen en een lieve smoel. Ovoorwaardelijk voor een dag is genoeg voor een leven, maar ik had jullie zoveel tijd meer gegund.

  Liefs Klaas Jan

 30. Petra says:

  Wat een mooi ventje op de foto…en wat ongelofelijk oneerlijk en kut!!!
  Het leven is én blijft een grote; WAAROM??
  Wat was de wereld mooi met Zeger in ons midden en wat zal het nu hierboven mooi zijn.
  Bedankt voor dit mooie, ontroerende en verdrietige verhaal. Hopelijk gaat iedereen die het heeft gelezen het leven (nog) meer waarderen.
  Véél sterkte en kracht.
  Liefs,
  Petra

 31. Léonie says:

  Wat een prachtig kereltje!

  Gefeliciteerd 🙂

 32. Caatje says:

  Lieve Sheila,
  omdat dit verlies niet in woorden is te bevatten willen Benjamin en ik je in elk geval heel veel liefde en sterkte wensen. Je bent zo sterk, niet te geloven. Hier vast een fijne knuffel,
  Caat & Benjamin x

 33. roos says:

  Ik kan het niet maken om niet te reageren.
  Ook ik heb door je site Zeger ‘leren kennen’.
  Maar wat wreed dat hij dood is.
  Sterkte

 34. Silvia says:

  Lieve schat,

  Net als een aantal anderen ken ik je niet…..maar ik ben, net als jij, moeder van een zoon…… Je verhaal is in één woord adembenemend………je bent een dappere moeder en ik wens je het allerbeste. Bij elke blauwe ballon zal ik aan je denken!

  Veel liefs,

  Silvia

 35. Nynke says:

  Lieve Sheila,

  Ik weet niet wat ik moet zeggen. Wat een superkind en wat een supermama.

  Liefs, Nynke.

 36. Viviene says:

  Lieve Sheila,
  Wat een geweldige mannetje heb jij gekregen, gefeliciteerd! En ja, wat ga ik nu zeggen. Hoorde pas vandaag van de slechte afloop via Sophie v B. Kippevel, wat verschrikkelijk dat je hem al zo snel moet missen. Kan wel huilen, maar daar heb je helemaal niets aan. Jouw mooie lieve mannetje, voor altijd in je hart. Liefs, Viviene

 37. Ciaron says:

  lieve Sheila,

  Het heeft me even tijd gekost om hier een bericht achter te laten. Gelukkig waren er veel anderen met mooie woorden of ontroerende berichten, die wat sneller zijn dan ik. En ik lees ze met veel plezier en gevoel van dankbaarheid. Nog steeds weet ik niet goed wat ik je graag wil zeggen. Ik knuffel je met trots in mijn hart en tranen in mijn ogen. Ik verheug me op de foto’s van Zeger.
  Veel liefs

 38. Ellemijn says:

  Oooooh, wat een lieve foto!
  Zijn mooie lange vingertjes, zijn wenkbrauwtjes, haartjes die onder het mutsje vandaan piepen…om uren naar te kijken.

  Dikke kus!

 39. Joyce (@joice2) says:

  Ooooooh, ja, wat een mooie foto. Een echte oma-foto 🙂 Bewijs van zijn bestaan… ach, het ventje heeft in die korte tijd zoveel zielen geroerd: bestaan heeft hij!

 40. Janine says:

  *Stuurt knuffel naar de mama van dit mooie manneke*

  Mooie foto….fijn dat het rolletjes-toestel zulke plaatjes heeft kunnen maken.

 41. Naomi says:

  Lieve Sheila,

  Die handjes! Wat een schat (zowel je ventje als de foto)

  Naomi

 42. Ralf & Geesje says:

  Wat is het toch een prachtig ventje. Net zijn moeder. We wachten in spanning naar de komende foto’s

  Liefs je oude buurtjes

  ps: als je ooit zin hebt in een lange strandwandeling – even lekker uitwaaien of om daarna een bakje thee te doen? Wij gaan nergens heen !

 43. Rianne says:

  Wat is ie mooi….wat zul je hem missen…
  Waarom zijn hier nou nooit de juiste woorden voor te vinden…

  Ik denk aan jullie. Elke dag.

  Dikke knuffel,
  @rrianne

 44. Naomi says:

  Een maand geleden werd je mama van Zeger… ik denk vandaag extra aan jullie.

  liefs, Naomi

 45. Karin says:

  Ik kwam via Twitter bij je site.
  Wat een ongelofelijk mooie mannetje is Zeger, wat een groot geluk om zo’n prachtig kindje te krijgen.

  Maar wat is het leven soms keihard, meissie toch. Al die maanden dat Zeger bij je was, in je buik en in je armen, hebben van jou een lieve, sterke, trotse mama gemaakt. Dat neemt niemand je af.

  Een dikke knuffel van een medemama.

 46. Seth Rietdijk says:

  Beste Sheila,

  Er komen veel gevoelens bij me los maar het enige dat ik kan uitbrengen is dat ik je heel veel sterkte wens. Je ventje heeft een erg mooie naam (Zeger!) gekregen… een die ik niet snel zal vergeten.

 47. Lieve Sheila,

  via twitter ben ik op je site terecht gekomen.. tranen, borrelen op, gedachten over hoe onrechtvaardig dit is, zelfs boosheid!

  Weet dat Zeger degene is die zijn licht iedere avond extra vel op je laat schijnen, Zeger is degene die je zachtjes over je wang streelt, je extra warmte bezorgd en je zelfs gekke dingen laat doen..Zijn ster zal over je waken en altijd bij je/jullie zijn, want Zeger leeft!

  Take care,
  Liefs Lexia

 48. Daphne says:

  Hoi Sheila,

  Ook ik via-via hier. Vind dat jij en Zeger iedere dag gevierd moeten worden, er zijn in elk geval veel harten geraakt door je openheid.

  Geen enkele zin dekt de lading, het is oneerlijk en veels te hard.

  Daarom heel, héél veel liefde en sterkte.

  Daphne

 49. Gineke says:

  Lieve Sheila, moet heel veel aan je denken. G’d maakt zeker heel veel fouten. Niet te begrijpen en te snappen.
  Wees sterk, heb lief maar laat je niet te noemen verlies, gemis en kwaadheid toe. Gineke

 50. Brigitte van der Bijl says:

  Via twitter op deze prachtige pagina gekomen.
  Wat een supermooi mannetje, daar mag je met recht trots op zijn! En wat enorm verdrietig en kut dat hij maar zo kort zo bij je kon zijn.
  Sinds ik het heb gehoord, laat het me niet meer los.
  Sterkte en blijf, naast het enorme verdriet, trots op wat je hebt volbracht en het mooie en fantastische mannetje dat daar uit is voortgekomen.

 51. Naomi says:

  Af en toe kom ik even naar de foto’s van je prachtige Zeger kijken. Ik denk vaak aan jullie…

 52. Marijke says:

  ..nog even naar deze mooie foto van je zoon kijken…hij is prachtig, Sheila…prachtig.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.