Geboren:

Zeger Andreas Jonathan Schenkel

15 mei 2010 * 12.38 uur * 3640 gram * Amsterdam

Zaterdag 15 mei. Om 06.15 uur word ik wakker met kramp in mijn buik: “Zijn dit nou voorweeën?” vraag ik me af. Na drie kwartier sms ik toch maar mijn zus, die meteen aan de lijn hangt. “Volgens mij is het begonnen,” zegt ze. Ik besluit eerst contact op te nemen met de verloskundige. Ook zij hangt meteen aan de lijn. “Ik ben er over drie kwartier.” Ook zij vermoedt dat het is begonnen.

Drie kwartier later, mijn broer en zus zijn inmiddels druk bezig om zo snel mogelijk naar me toe te kunnen komen vanuit Groningen, staat de verloskundige voor de deur. Het is 08.15 uur. Ze kijkt mijn weeën aan en hoewel ze het er nog niet zo heftig uit vindt zien, besluit ze voor de zekerheid te toucheren. “Hm,” zegt ze nadenkend, “ik wil nog even voelen hoe het is tijdens een wee.” Na die wee zegt ze droogjes: “Ik ga de kraamzorg maar even bellen. Je hebt al 8 centimeter ontsluiting.” Ik krijg de opdracht een vriendin te laten komen, want er is een kans dat zus en broer er niet op tijd zullen zijn. Gelukkig zijn ze dat wel 🙂

Nog geen drieënhalf uur later, het is 11.30 uur, mag ik persen. En een uur later, om 12.38 uur, wordt mijn prachtzoon Zeger Andreas Jonathan bij me op de borst gelegd. Ik roep ‘Och kereltje, toch!’, waardoor mijn broer en vriendin in de woonkamer meteen weten dat ik aan de wens van nichtjes en neefje heb voldaan: het is een jongen! En ja: hij is echt alles wat ik vooraf voorzichtig durfde hopen, na de gebruikelijke en zeer sterke wens ‘als het maar gezond is’: “Ik hoop dat hij donker haar heeft, en fijne trekken, niet zo’n kaal rond babyhoofd. En van die mollige armpjes en benen.” Precies zo komt mijn ventje te voorschijn: brullend, een koppie met veel, véél donker haar, een fijn neusje, kinnetje, niet teer, niet dik, en met van dat lekkere babyspek op die slanke armen en (lange) benen van ‘m.

De rest van de dag kun je wel raden: een ontroerde oom en vriendin verschijnen aan het bed om hun neef te bewonderen. Oma en andere oom en nichtjes staan sneller dan snel naast het bed met knuffels en een taart met blauwe muisjes. En als de familie twee uur later weer weg is, zijn zus en ik alleen maar bezig met kijken,  zoenen, bewonderen, verschonen (twee volle poepluiers, een fikse plasluier). Zeger is een uitermate tevreden ventje dat me met zijn blauwe oogjes bestudeert als we na het voeden naast elkaar liggen. Als hij al huilt, aai ik hem over zijn wang en is hij weer stil. Intussen blijven zus en ik herhalen: wat een mooi ventje, kijk nou toch, wat een mooi ventje. Totdat we om 07.45 uur vermoeid in slaap vallen. Ons kereltje ligt naast me, zijn handje bij zijn wang.

Om 09.13 uur word ik wakker en zie ik dat het mis is. Zeger ligt levenloos naast me. Ik roep naar mijn zus dat hij zo stil ligt. Zijn mond voelt koud. Ik roep dat hij ‘het niet meer doet’. Als ik hem oppak, is hij helemaal slap. Ik zie de paniek in de ogen van mijn zus als ze roept: “112 bellen, nú!”

Binnen enkele minuten staan er twee politieauto’s, twee ambulances, een brandweerwagen en nog een minuut later een neonatologietraumateam voor de deur. In een overweldigende golf van hyperalerte adrenaline stormen wel 15 mensen mijn huis binnen. Om 09.40 uur ligt Zeger in een ambulance, 5 man zijn er met hem bezig. Ik rij in een ambulance achter hem aan, mijn zus volgt in een politieauto.  Twee agenten begeleiden ons naar een familiekamer waar we thee krijgen die we niet aanraken. Iets later word ik de shock room in begeleid. Het aantal mensen rond zijn bed is niet te tellen; er is simpelweg niet één plek aan zijn bed vrij. Hoewel Zeger een goede kleur heeft, zie ik dat ze hem nog steeds reanimeren.

Na tienen word ik opgehaald door een van de drie artsen. Ze brengt me naar Zeger toe en legt me uit dat ze al een uur aan het reanimeren zijn. Dat het geen zin meer heeft. “Moet ik nu besluiten dat jullie moeten stoppen?” vraag ik. En waarschuw het meisje dat op zijn borstkas blijft pompen: “Ik ben er nog niet aan toe, nog niet stoppen.” Een andere arts zegt iets tegen de eerste. Deze knikt en antwoordt mij: “Nee, dat besluit jij niet, dat besluiten wij nu. Het heeft geen zin meer.” Op dat moment haalt arts twee de zuurstofpomp bij Zegers mond vandaan. Het meisje dat pompt, trekt haar handen terug.

Het is dan 10.18 uur. Mijn zoon is nog geen 24 uur oud geworden.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

NB
* Zeger wordt volledig onderzocht, omdat ook het medische team niet begrijpt wat er is gebeurd. Alle mogelijke oorzaken worden tegengesproken door zijn fysieke verschijning, zoals zijn lichaamskleur en gewicht. Over zes à acht weken hoop ik iets te horen.
* Op zaterdag 22 mei hebben we met familie afscheid genomen van Zeger. Niet één vreemde heeft aan hem gezeten; wij hebben hem zelf weggebracht. Zag je in Amsterdam-Oost iets na twaalven tien blauwe ballonnen in de lucht: die tiende stond symbool voor Zeger. Als enige van de tien ballonnen ‘stuiterde’ hij door de lucht en nam hij een omweg dwars door een bomenrij.
* Over vier weken mag ik Zeger weer ophalen, zodat hij bij mij thuis kan blijven.
* Een kaart, smsjes… Ze zijn zeer welkom. Teksten als ‘gecon…’, ‘met oprechte…’, enzovoort: liever niet. Zeg maar waar het op staat: ‘Ik weet niet wat ik moet zeggen’; ‘Wat kut’; vul maar in. Alsjeblieft geen rouwkaarten, en zeker geen enveloppen met zo’n eng randje. Ik wil graag ‘Een zoon!’-geboortekaarten.
Want ik heb een heel mooie, lieve, tevreden zoon gekregen, op wie ik ongelofelijk trots ben.
* S.v.p. geen onverwacht bezoek.

Vermoedelijk zal ik op een later tijdstip foto’s – en wellicht meer herinneringen – toevoegen aan deze blog.

Zeger is groter gegroeid dan zijn lichaam

This entry was posted in geboorte. Bookmark the permalink.

467 Responses to Geboren:

 1. Maartje says:

  Lieve Sheila ik weet niet wat ik moet zeggen. Ik weet het gewoon niet. Wat begon het mooi met een prachtige zoon, zo te zien aan de foto en wat verloopt het daarna vreselijk oneerlijk…

  Ik kan nu zo weinig voor je doen, maar als je wil huilen, schreeuwen, praten of wat dan ook, let me know.

  Liefs,
  Maartje

  • Hans says:

   Wat een mooi mannetje. Wat een mooi mannetje. Wát een mooi mannetje…

   🙁

  • els says:

   beste sheila,

   ik las het verdrietige nieuws over zeger min of meer toevallig op twitter, en het laat me niet los. vandaar mijn reactie hier. ik wil toch graag iets tegen je zeggen, al weet ik niet wat. ik wens jou, en iedereen die je dierbaar is, alle kracht toe die nodig is om met het verdriet en ongeloof om te gaan. zeger is een zoon om trots op te zijn, en hij mag trots zijn op zijn ouders.

   gr. els

 2. Jos Kok says:

  Lieve, lieve Sheila,

  Even geen woorden meer, ben lamgeslagen. Wat een ontzettend naar verhaal. En wat zul jij trots zijn op je mannetje.

  Ik schrijf nu niets meer, niets lijkt te passen. Maar als je ons nodig hebt, we zijn twee straten verder.

  Heel veel knuffels,

  Jos

 3. Sytske/CultureS says:

  Wat een prachtig nieuws, en wat een verdrietig nieuws. Feliciteer je hierbij met je prachtige zoon Zeger. Alle liefde is samengebald in die ene dag in zijn en jouw leven.

  liefs, sytske

 4. Mariska says:

  Wat een lieve zoon, met een mooie naam. En wat ontzettend kut en oneerlijk dat je maar zo kort van hem hebt mogen genieten. Al klinkt het heel tegenstrijdig: gefeliciteerd met de geboorte van je zoon en heel veel sterkte.

 5. Jeetje, wat heftig dit allemaal. Neem je tijd voor dit alles en sterkte gewenst met alle verschillende emoties, goed en slecht. Heb er verder geen woorden voor en ik laat het hier maar even bij.

  Liefs @RobertLommers

 6. Natasja says:

  Woorden schieten tekort…maar niets zeggen is erger.

  Felicitaties zijn inderdaad op zijn plaats, want je hebt een prachtige zoon gekregen! Maar het is ontzettend verdrietig nieuws, dat zo’n mooi ventje je nu al ontnomen is.

  Heel veel sterkte, Sheila.

 7. Joyce (@joice2) says:

  Ha liever Sheila,

  GVD. Ik ben er werkelijk waar helemaal stil van. En verdrietig. En verstomd. En nog veel meer dingen die daar op lijken. Een veelbelovende titel, een zo te lezen vrij makkelijke bevalling, een volmaakt mannetje, geluk. En dan dit te lezen… Nee, ik weet niet wat ik daar op moet zeggen. Ik voel mijn eigen pijn en verdriet omhoog komen, maar daar heeft niemand wat aan. De foto van Zeger is werkelijk prachtig. Wie of wat besloten heeft hem weer weg te halen van hier, ik weet het niet, maar absurd is het wel. En ja, wat je zegt is waar: je hebt een prachtige zoon, klaar! Ik hoop dat jullie de kracht en sterkte hebben om elkaar te steunen. En als je wat kwijt wilt, wanneer dan ook… hou je dan niet in!
  Zeger, man, je was en bent zo verdomd welkom!

  Joyce

 8. Petrah says:

  Lieve Sheila, ik kan je alleen maar bewonderen, om je moed, je kracht en je prachtige instelling. Verdere woorden schieten mij echt te kort, maar in gedachten ben ik bij jou en bij Zeger, je prachtige zoon!
  @petrah

 9. hsenden says:

  Lieve @iSheila,

  na 9 maanden spanning heb je minder dan 24 uur mogen en kunnen genieten van Zeger. Waarom zul je de komende tijd afvragen ? Waarom Zeger ? Waarom ik ? Heeft het zo moeten zijn ? Tis gewoon klote en kut en gvd, waarom ?
  Zeger zal altijd een plekje in jouw hart en ook een beetje in de harten van jouw twittervrienden hebben. Forever.
  Sterkte de komende tijd 🙁

  Hans
  @hsenden

 10. Marco says:

  Ik weet niet wat ik moet zeggen, anders dan KUT. Tranen in m’n ogen, een brok in m’n keel.

 11. Esther says:

  Hoe heftig. Wat een mooie zoon. Wat een verschrikkelijk nieuws.

  Heel veel sterkte!

  Esther

 12. @jillesdotcom says:

  Jezus wat een verschrikkelijk verhaal. Het raakt je in je ziel. Wat zul jij aan de ene kant supertrots zijn op je beeldschone zoon en aan de andere kant compleet uit het veld geslagen. Heel erg bedankt voor je puurheid om jouw verhaal met ons te delen ik hoop dat het je de steun biedt die je zoekt. knuffel, Jilles

 13. Marcel van Driel says:

  Geen woorden, alleen maar tranen en verontwaardiging. Ik weet niet eens of ik je sterkte moet wensen – al wens ik je dat wel – want wat een loze kreet is dat. En wat een mooi jongetje is het, met een prachtige naam. Zeger.

  Liefs van @marcelvandriel

 14. antoinette says:

  Wat een prachtige zoon, wat een prachtige naam, wat een sterke mooie moeder! En wat onbegrijpelijk en ontzettend jammer dat Zeger maar zo kort bij je kon zijn.

 15. http://i188.photobucket.com/albums/z69/Hemelwandelaar/geboren.jpg
  In alle opzichten een mooi cadeau al is het einde minder fraai – leef met je mee al ken ik je niet -het raakt. Ik wens je sterkte met heel mijn hart

 16. Simone says:

  Lieve Sheila,

  Ik weet niet eens of je weet wie ik ben: ik was die ene angel die maar kort als angel in functie was. Ik heb je steeds gevolgd en ik was zo blij voor je! Net als veel anderen wachtte ik in spanning op de bevalling en je aankondiging.

  Nu lees ik je blog en ik heb met mijn hand voor mijn mond zitten lezen. En net als Joyce kan ik eigenlijk alleen maar vloeken. Zo’n mooi mannetje, zo’n ontzettend trotse mama die ik het zo enorm gun! En dan zo’n vervolg… Gefeliciteerd met Zeger en tegelijk heel, heel erg veel sterkte meis.

  Hele dikke knuffel, Simone/Etosha

 17. Angel says:

  Verdrietig, stil, perplex. Ik ken je niet persoonlijk, maar hoorde het online van Jos K. Ik heb er geen woorden voor. Als ik de foto zie, zie ik een schitterend en gezond mannetje. Waarom? Het is zo verschrikkelijk oneerlijk. Als ik naar mijn eigen kinderen kijk word ik bijna boos op mezelf. Waarom is dit een ander niet gegund? Waarom wil ik ze wel eens achter het behang plakken en heeft een ander dit verdriet. Ik weet niet wat ik moet zeggen. Heel veel sterkte en die kleine mooie man zal altijd bij jullie blijven. Al is het in gedachten… xxx

 18. @syljil.com says:

  Lieve Sheila,
  ik zat al met tranen van ontroering je eerste gedeelte van je blog te lezen en glimlachte bij het zien dat jij en je zus je zoon ‘opvraten’ van geluk. Mijn adem stokte en de tranen rolden mij over mijn wangen bij het gedeelte dat Zeger niet meer ademde. Wat een ongelooflijke schrik en ongelooflijke nachtmerrie! Zeger ziet er prachtig uit en ik vind het ontroerend mooi om te lezen dat er geen vreemde mensen aan Zeger hebben gezeten. Gefeliciteerd met je prachtige mannetje hij heeft schitterende namen en van wat ik ervan zie en lees is het een prachtig en wonderschoon menbeke. Ik had het jou en hem zo veel langer gegund om van elkaar te genieten. Met een traan fluit ik af! Dikke kud van Sylvia

 19. @kafygi says:

  Een prachtige naam, Zeger.

  Ik kan weinig zinnigs zeggen, dus dat doe ik ook maar niet.

  Ik wens je alle sterkte van de wereld.

  Kari-Anne

 20. Aukje van Dam says:

  Lieve Sheila,
  Ik begon met een glimlach je blog te lezen, want was was ik blij voor je. Een rappe bevalling en een mooie zoon, precies zoals ik het je zo erg gun.
  Maar kreeg al snel een brok in m’n keel en las met tranen in m’n ogen verder…
  Ben sprakeloos….

  Dikke knuffel.

  Liefs, Aukje.

 21. Frank says:

  ‘Andy’

  heaven loves ya
  the clouds part for ya
  nothing stands in your way

 22. Barbara en Patrick says:

  Hi Sheila,

  Misschien zag je onze reactie via twitter: Jippie, Zeger is er. Gefeliciteerd met je zoon! Via deze site nogmaals gefeliciteerd met jouw mooie zoontje. Wat een schatje! Na jouw verhaal te hebben gelezen hebben wij wel wat tranen weg zitten pinken. Wat ontzettend oneerlijk! Ongelooflijk dat we hier naartoe hebben zitten twitteren en dat hij er nu niet meer is.

  Heel veel sterkte! Zouden willen dat we wat voor je kunnen doen…

  Liefs @Baabaaraa en @Schellingerhout

 23. Lorilens says:

  Congratulations Sheila on the birth of your son. What a beautiful boy.

  Much love and positivity heading your way…

  xx Lori

 24. Iskander says:

  Wat een prachtig ventje. Wat verschrikkelijk dat hij er maar zo kort was… Geen woorden voor.
  Hij zal voortleven bij jou, en iedereen om je heen.

  Heel veel kracht en sterkte!

 25. Petra says:

  Wat ontzettend kut! En een vreselijk verhaal en nachtmerrie. Ik weet hoe welkom dit kereltje was. Ik huil met je mee. Dat je de kracht mag vinden dit ongelooflijk verdriet te dragen. En als je de behoefte hebt te schelden, ook dat mag op twitter.
  Knuffel

 26. Naomi says:

  Lieve Sheila,

  Wat een prachtige zoon heb je. Maar wat had ik het jullie gegund om nog veeeeeel langer van elkaars aanwezigheid te kunnen genieten… Dikke kus, Naomi

 27. Tinne says:

  Een zoontje voor enkele uren bestaat niet. Dit lieve kind zal altijd bij je zijn. Mijn zusje is ook haar zoon in dit leven verloren maar nooit in haar hart!

 28. Kaat Mossel says:

  Zeger… een prachtige naam voor een prachtige zoon.

  Dikke knuffel,

  Kaatje

 29. dim says:

  Beste,
  Via tweets van anderen kom ik op je blog terecht. Het nieuwsgierige aard van de mens. Ik lees je trieste verhaal en het raakt me diep. Ik ben zelf geen papa, maar zulk soort nieuws snijd door je ziel.
  Bewonder ook je trots om Zeger, een echte held..

  Ik wens je alles wat jij nodig hebt om hier mee om te leren gaan.

  DIM

 30. Peter/pvdp says:

  Ongelooflijk. Gefeliciteerd en gecondoleerd. Tegelijk.

  Heel erg veel sterkte.

  x Peter

 31. Gitta Bartling (@gbartling) says:

  Onthutst, ontroerd, sprakeloos, ademloos, tranen.

  Zeger: wat een krachtige moeder heb je. Onbegrijpelijk dat jouw lijfje niet dezelfde kracht heeft meegekregen.

  Ik denk aan jullie.

 32. Jojanneke says:

  Lieve Sheila,

  Je bent een bijzondere vrouw. Met een bijzondere, welkome zoon. Verder schieten woorden tekort.

  Liefs, Jojanneke

 33. Mirjam says:

  Wat een mooi ventje! Gefeliciteerd! Wat fijn dat jullie samen een aantal mooie uren zonder zorgen gehad hebben. En wat ontzettend kut dat het dan zo moet gaan. Mama van Zeger, ik hoop dat de kracht die je hier uitstraalt, bij je mag blijven, en dat wij met z’n allen een heel klein beetje kunnen helpen door te luisteren…

  @tekstkok

 34. Géke says:

  Lieve Mama van Zeger,
  Wat een verschrikkelijk verdriet is er gekomen bij jullie!!
  Woorden schieten altijd te kort, toen ik net je blog las, voelde ik weer helemaal de gemengde gevoelens van blijdschap en wanhoop die mij overkwamen toen mijn dochter geboren en overleden was.
  De trots op je kind, dat mooie volmaakte kindje, dat je mama heeft gemaakt.
  Gruwelijk wreed, zo klein, zo met liefde ontvangen.
  Wens je heel veel sterkte en wijsheid toe.

 35. aukje says:

  Wat een prachtig kereltje! En wat een mooie stoere naam.
  Ik weet verder niet goed wat ik moet zeggen, schrijven.
  In je blog lees ik veel kracht. Heel veel sterkte!

 36. Mariska says:

  Lieve Sheila en familie,
  wat een heftig verhaal, bizar hoe dingen kunnen lopen… Gefeliciteerd met de geboorte van je prachtige zoon, en heel veel kracht gewenst. Hij zal voortleven!
  Knuffel van Mariska – Groningen (ik ben via twitter op je blog terecht gekomen)

 37. Elise says:

  We kennen elkaar niet, maar bij dezen: geniet van de mooie momenten die Zeger je heeft geboden.

  Sterkte!

 38. @bemeall says:

  Tjees, iShiela,
  Gefeliciteerd en gelijk ook veel sterkte!
  *stil van* …

 39. Janine says:

  Godverdegodverdegodver.

  Gefeliciteerd met Zeger, jouw mooie lieve zoon met zijn prachtige naam. Maar wat ontzettend verschrikkelijk heel erg had ik jullie zoveel meer tijd gegund.

  Ik ben er gewoon stil van. Zit al een poosje op een reactie te broeden, maar ik weet het gewoon nu niet. Ik huil met je mee, wil je in mijn armen nemen om je ontzettend te knuffelen.

  Lieve Sheila, heel erg veel sterkte gewenst. Ik denk aan je en ik wens je alle steun van de wereld.

  Liefs,
  Janine

 40. Marieke says:

  Ook door Twitter bij jouw verhaal gekomen. Je bent moeder geworden en dat blijf je voor altijd. En wat een prachtig mooi kind. De meeste kinderen zien er niet zo mooi uit, zo vlak na hun geboorte. 🙂

  Maar wat heeft het leven jou een naaistreek geleverd. Zo snel van je grootste geluk beroofd. Ik wens je heel heel heel erg veel sterkte.
  Marieke

 41. pixites says:

  godverdegodverdegodver. wat een verhaal! ik schrok net zelf van mijn ontroerde kop in de spiegel. las je relaas en kon het janken (misschien toch een ouwe, sentimentele dronkaard) niet laten…

 42. Lucy says:

  Wat een prachtig, maar ook vreselijk verhaal. Hoe moet je hiermee omgaan; blijdschap en verdriet in zo korte tijd. Van toekomstdromen naar geen dromen. Ik leef van harte met je mee, zal voor Zeger een weesgegroetje bidden.
  Mama ben je nu voor altijd.

 43. marina says:

  Ach lieve meid, wat mooi maar wat vreselijk kort… In gedachten ben ik heel erg bij jou en je lieve zoon. Veel rust, kracht en liefde wens ik je. xx Marina

 44. Patricia says:

  Lieve Sheila, het komt niet vaak voor, maar ik ben stil. Weet niet wat te schrijven. Je prachtige mannetje mag dan maar zo kort onder ons zijn geweest. Hij zal nooit vergeten worden. Veel sterkte.

  Groet,
  Patricia

 45. fiederels says:

  Lieve Sheila,

  Wat een woestmakend droevig bericht.
  Ik denk aan jou en Zeger: trotse mama met haar prachtige lieve zoon.

  Liefs, Els

 46. Erg aangrijpend om te lezen: veel sterkte!

 47. Rene says:

  Weet niet wat ik moet zeggen, want niets zal de pijn wegnemen. Gefeliciteerd met je prachtige zoon, heel veel sterkte en heb heel veel bewondering voor je instelling!

 48. DorethV says:

  Als woorden de lading niet meer dekken, heeft zwijgen ook geen enkele zin.

  Gefeliciteerd met je prachtige zoon.
  En heel veel sterkte met het missen van hem.

 49. Bibi says:

  Lieve Sheila,

  Gefeliciteerd met je prachtige kind. Maar meid, wat ontzettend KUT. Zoals je zelf al aangeeft, en zoals velen met mij al zeggen: “Hier zijn geen woorden voor!”

  Ik kan hier niks aan toevoegen, want de woorden om zo’n situatie (drama, tragedie) te omschrijven bestaan simpelweg niet. Het enige wat ik kan doen, is met je meeleven. En dat doe ik dan ook.

  Take care.

  Liefs,
  Bibi

  PS Vergeet niet dat je niet altijd sterk hoeft te zijn, meisie. Toegeven aan je intense verdriet mág.

 50. @j_oe_ nl says:

  Lieve Sheila,

  ik ken je niet en jij kent mij niet.
  Maar ik ken Zeger wel en hij zal ook in mijn gedachten blijven.

  Joyce

 51. madeleine says:

  Kippenvel! Wat een bizarre wending neemt dit mooie verhaal ineens. Heel onverwacht en zeer ontroerend. Ik bewonder je houding en wens je heel erg veel sterkte Sheila, wat heb je dit desondanks prachtig verteld.

 52. Frank says:

  Lieve Sheila,

  Wat een mooie aankomst en wat een bizar snel verlies van jouw zoon met zijn schoon gevonden naam, Zeger. Het was je zo gegund, en dan is de wereld zo wreed. Elk woord schiet te kort, ik denk aan je en leef in stilte mee.

  Liefs en levenskracht toegewenst in deze vreemde en spoorloze dagen!! Het is onbegrijpelijk. Sterkte!
  Frank.

 53. Britt says:

  Het is een prachtig ventje! Ik vind het heel heel erg voor jullie, dat is alles wat ik kan zeggen. Sterkte!

 54. Pia says:

  Sheila,

  Ja, natuurlijk gefeliciteerd met je prachtige zoon.
  Dit mooie ventje heeft jou moeder gemaakt, hoe kort zijn leventje ook was.
  Ik voel je verdriet en weet dat dit vreselijk is om mee te maken. Bewonderenswaardig hoe mooi en ontroerend jij hierover schrijft.
  Ik wens je veel liefde en warmte van de mensen om je om met dit enorme verdriet om te gaan.

  Pia Harrevelt

 55. I’m crying at my desk.

  May the road rise to meet you,
  may the wind be always at your back,
  may sun shine warm upon your face
  and the rain fall soft upon your field.
  And untill we meet again,
  may God hold you in the palm of his hand.

 56. Peter says:

  Lieve Sheila,
  Z’n mooi ventje – zo kort:
  – hij vast de mooiste plannen
  – de mooiste dromen
  Jij ook.
  Zomaar over.
  Waarom?

  Heel veel Sterkte

  Liefs Peter

  @irdv

 57. Barbara says:

  Wat een prachtige baby! Gefeliciteerd. Zo eentje waar een moeder alleen maar van kan dromen. Dikke tranen lopen over mijn wangen, jouw verdriet nauwelijks te bevatten.

  No words

  @Fashiontweet

 58. Ria says:

  Beste Sheila,

  Via Twitter kwam ik op je blog, ik ken je dus helemaal niet. Maar eigenlijk doet dat er natuurlijk niet toe om te kunnen begrijpen dat het vreselijk is wat je meemaakt.

  Zo’n prachtig volmaakt kindje dat je zo weer afgenomen wordt. Hoe kom je dat te boven?

  Ik wil je heel veel steun en sterkte toewensen. Iets anders weet ik niet te zeggen.

  Groeten van Ria, @aankleedpopje op Twitter.

 59. arnold says:

  klere, ik huil tranen met tuiten. Binnen 2 weken wordt ons kindje geboren. We branden een kaarsje voor Zeger, en voor alle liefde die hij gaf en kreeg. Leef groots, kleine ster.

 60. Femke says:

  Jezus wat is dit vreselijk en oneerlijk.

  Knap hoe je het beschrijft. Zeger heeft een bijzondere en sterke moeder.

  En wat een mooie foto van Zeger. Het is vast een pracht ventje.

 61. marloes says:

  Lieve, lieve Sheila,

  Wat een prachtige zoon en wat een prachtige naam. Woorden schieten tekort. Ik zou je stevige vast willen pakken en knuffelen.

  Heel veel sterkte en ik hoop dat je ons weet te vinden als je ons nodig hebt.

  x

 62. Jeanne says:

  alles waar je echt van houdt
  zal je liefde blijven geven
  ook al is hij niet gebleven
  of geworden wat je wou
  hij blijft altijd een deel van jou
  en een stukje van je leven

  Heel erg gefeliciteerd met het leven van Zeger, wat een prachtmannetje.
  15 mei

 63. Cindy says:

  Ik ken je alleen maar een beetje via via, en kwam toevallig dit bericht tegen vandaag. Ik wil je graag feliciteren met je mooie zoon en heel veel sterkte wensen. Ik hoop dat je kracht kunt halen uit alle lieve woorden die men hier geschreven heeft. Hij ziet er uit als een prachtig kereltje en was dat ongetwijfeld ook van binnen. Hij is vast ook heel trots op jou. Nogmaals veel sterkte.

 64. Christine says:

  Lieve vrouw, mama!
  Wat een prachtig kind heb je gekregen, een plaatje werkelijk, gefeliciteerd! En wat snel heb je hem weer af moeten geven. Jouw Zeger is jouw Zeger. Jij bent zijn mama en dat blijf je altijd! Ik heb geen flauw idee hoe jij je moet voelen, echt niet. Maar ik denk aan je en aan je prachtige zoon..
  De allerdikste knuffels voor jullie!

 65. Heide says:

  Lieve Sheila,
  De warmte trok uit mijn lijf toen ik je eerst wonderlijke, toen verscheurende verhaal las over je prachtige zoon Zeger…
  Bijzonder dat je dit met ons deelt. Dank voor die openheid. Hopelijk kunnen wij zo op de achtergrond je verlies een beetje helpen dragen.
  Heide (@1espresso)

 66. phoef says:

  Lieve Sheila,

  Wat ben jij en ongelofelijk krachtige vrouw en moeder! Ik heb diep bewondering hoe je toch met ons alles wilt delen over je prachtige zoon, waar je zo trots en blij mee bent. Hij is er niet meer, maar ik denk en hoop dat dat gevoel bij je zal blijven!

  Sterkte aan jou en je familie! Neem de tijd die je nodig hebt en weet dat je op ons terug mag vallen! Huil en lach maar, het is goed.

  liefs.

 67. nanja says:

  Sheila,
  Ken je niet maar kwam via twitter op je blog terecht. Heb je ontroerende verhaal gelezen.

  Heel erg gefeliciteerd met je prachtige zoon Zeger en inderdaad: hij leeft in jouw hart en in die van velen.

  Veel sterkte!

 68. Elvan says:

  Van harte gefeliciteerd met de geboorte van Zeger. Prachtige naam, prachtige vent en wat heeft dat kereltje een fantastisch sterke moeder.

  Kus

 69. anneke van de kassteele says:

  Lieve mooie Mama van je prachtige zoon Zeger Andreas Jonathan,

  blijdschap over de geboorte van Zeger, die jou tot voor altijd Mama maakt, verbindt zich met onmacht en verdriet. En toch ook met vertrouwen, dat er ooit een moment zal komen dat jij weet wat Zeger je in de korte tijd van zijn leven op deze aarde wilde vertellen.

  Ik omarm jou en Zeger met al mijn liefde en met het weten dat deze wereld veranderd is door de komst én het weggaan van Zeger….jouw zoon.
  anneke

 70. Maartje says:

  Ik wil je graag deze tekst meegeven. Misschien kan het je wat kracht geven in deze ongelooflijke rottijd…

  Laat Zeger met je meereizen, waar je ook gaat.

  Vandaag begraaf ik jou in mij
  Niet in de aarde, niet in die kist
  Niet bij die bomen in de ochtendmist
  Daar ben jij niet, jij bent veilig in mij.

  Vandaag begraaf ik jou in mij
  Niet bij die steen daar in die lange rij
  Al die oude namen, daar hoor jij niet bij
  Nee vandaag begraaf ik jou in mij.

  Dan kan ik met je praten en antwoord geven
  Dan blijf jij leven in mijn leven
  Hier neem m’n ogen en kijkt met mij
  Neem m’n voeten en loop met mij
  We gaan naar huis nu wij allebei
  Vanaf vandaag leef jij in mij.

  Vandaag begraaf ik jou in mij
  ‘k zal je niet zoeken waar jij niet bent
  Blijf maar bij ons hier, waar je iedereen kent
  Jouw plaats aan tafel hou ik voor je vrij.

  We zullen lachen en weer plannen maken
  ‘k zal met je slapen en met jou ontwaken
  Hier neem m’n mond en lach met mij
  Neem mijn handen en voel met mij
  Wat je nog doen wou doe ik erbij
  Vanaf vandaag leef jij in mij.

  Haal weg dat kruis en al die witte bloemen
  Verscheur die krant waarin ze jouw naam noemen
  Hier neem mijn ogen en kijk met mij
  Neem m’n hart en leef met mij
  Want jouw dood is nu voorbij, vanaf vandaag leef jij in mij

  Ik zal 2 levens leven met jou in mij.

 71. Peter van Teeseling says:

  Zeger is vast ontzettend trots op zijn mama; de sterkste vrouw van de wereld. Hoop dat dat je de kracht geeft dit een plek te geven. Prachtige naam voor een prachtig kind. We hebben veel bewondering voor jou. Sterkte.

 72. @keesbtea says:

  Lieve Sheila ,

  Wat een mooie zoon , wat een goede naam , wat een stukje trots !

  Al ken ik je niet echt , las ik graag je tweets over hardlopen en wisselden we eraringen uit, het feit dat je zwanger was en je leuke reactie op mijn felicitatie deed me echt meeleven. En nu dit. Het is goed dat ik niet gelovig meer ben , anders zou ik hem zijn huid volschelden, de oneerlijkheid , het mogen krijgen van een prachtventje en het meteen weer moeten afstaan.

  Ik wens jou , je familie, je vrienden en alle kennissen die meeleefden en nog steeds meeleven veel sterkte en veel liefs.

  Kees

 73. Ronald says:

  Welkom Zeger! Maar wat een ramp dat je zo snel weer moest vertrekken.

 74. anneke van de kassteele says:

  Lieve Mama van je prachtige zoon Zeger Andreas Jonathan,

  blijdschap over de geboorte van Zeger. Verdriet om de korte tijd dat je hem in je armen mocht houden. Zekerheid over het weten dat er een moment komt dat jij zult weten wat Zeger je in de korte tijd dat hij op deze aarde was, wilde vertellen.
  Zeger heeft de wereld nu al veranderd.

  Ik omarm jou en Zeger, alle merels in mijn tuin zingen nu voor jouw prachtige zoon.

  anneke

 75. Frank says:

  Wat een hard en voldongen feit. Het lijkt me zo vreselijk na intens geluk binnen een dag weer te moeten rouwen. Heel veel sterkte.

 76. Ellen (@sublimey) says:

  Lieve en dappere Sheila,

  Wat een mooie kerel, jouw Zeger. Hoe onrechtvaardig is het dat je maar zo kort van hem hebt mogen genieten. Ik wens je heel veel kracht toe om dit onbegrijpelijke verlies een plaatsje te geven.

  Ellen

 77. Natasja says:

  Lieve Sheila,

  Zeger, wat een mooi mannetje, wat een mooie naam. Hij heeft jou mama gemaakt en dat neemt niemand je meer af. Niemand. Hij blijft altijd jouw zoon, ook al heeft hij maar een paar uurtje bij je mogen doorbrengen. Lieve vrouw, sterke vrouw, gefeliciteerd met je moederschap.

  Liefs Natasja

 78. Jacolien says:

  mama van Zeger,

  Een droom die uitkwam en uitdraaide in een hele nare nachtmerrie. Het is de angst van elke ouder.
  Het is een prachtige zoon en ik ben blij dat jullie elkaar hebben leren kennen en dat je hem heb kunnen knuffelen. Had jou en hem graag langer samen gegund.

  Veel goeds voor de toekomst!
  Jacolien

 79. @020Peter says:

  Die Zeger. Wat een ondeugd. Even komen kijken en dan snel weer naar de andere kant vertrekken.

  En wat een lot heb jij als moeder te dragen na dit korte bezoek.

  Ik buig voor je.

 80. anja zwijnenburg says:

  Lieve Sheila,
  We kennen elkaar niet maar ik ben erg geraakt door jouw verhaal. Allereerst uiteraard van harte gefeliciteerd met deze prachtige zoon Zeger. Wat een mooi mannetje met een schitterende naam! Ontzettend triest dat het allemaal zo moest gaan. Je bent moeder en hebt net een prachtzoon waar je meteen weer afscheid van moet nemen…… De rillingen lopen over mijn rug. Er zijn geen woorden om troost te bieden, die bestaan volgens mij gewoonweg niet. Gelukkig is Zeger met heel veel liefde omringd zoals ik in jouw verhaal kan lezen. Dat moet hem op zijn verdere reis helpen. Wat moedig dat je dit met ons wil delen. Het doet je weer beseffen hoe kwetsbaar het leven is.
  Ik wens je veel kracht, sterkte en wijheid.
  Lieve groet,
  Anja

 81. Nica says:

  Een steek in mijn maag wanneer ik dit hoor. Helemaal flabbergasted. Geen woorden heb ik. Wat een mooie naam. Gefeliciteerd met jou prachtige zoon.
  A thing of beauty is a joy forever.

  Nica

 82. Sarah Mable. says:

  Ik was gewoon aan het browsen en via Twitter kom ik op je blog.
  Ik lees jouw verhaal en voel intense pijn, en verdriet, zo erg dat het mijn adem ontneemt.

  Gefeliciteerd Sheila met Zeger, je bent mama.

  Liefs van @SarahMable

 83. esther says:

  Lieve Sheila, als medemoeder kan ik dit alleen maar lezen met een dikke keel. Hoe jij dit verlies verwoordt is iets waar ik diep, diep respect voor heb. En Zeger, wat een prachtige naam, ik had je met heel mijn hart meer tijd met hem gewenst. En hem meer tijd met jou, want ik ken je niet persoonlijk, maar schat in dat jij een geweldige moeder bent.

 84. inge says:

  gefeliciteerd, je bent en blijft voor altijd mama van het mooiste en liefste mannetje van de wereld!
  je wou eerlijkheid, volgens mij, dus mag je weten dat ik dit tik met tranen in m’n ogen en een naar gevoel in m’n buik en een groot waarom in m’n hoofd.

 85. Alex says:

  Je draagt het mooiste ventje van de wereld voor altijd bij je, Sheila. Ik feliciteer je van harte, terwijl de tranen uit mijn ogen stromen.

 86. Rrianne says:

  Lieve Sheila,

  Ik wil zoveel zeggen maar niets voelt juist… Daarom maar gewoon m’n gevoel.

  Wat ontzettend kud, ontzettend oneerlijk, onbegrijpelijk en zo vreselijk. Maar tegelijkertijd wat een wondertje, wat een prachtvent, wat een
  zoon!! Wat vreselijk dat hij maar zo kort bij je mocht zijn, maar wat fijn dat hij er was!

  Dikke knuffel! @rrianne

 87. Lieve Sheila,

  Met tranen in mijn ogen hoor en lees ik jouw geboorte-aankondiging. Wat vreselijk dat je zo iets moois al zo snel weer moet loslaten, zodat zijn reis verder kan gaan.

  Gefeliciteerd met je mooie zoon, ondanks dat hij zijn eigen pad moet gaan zul je altijd zijn moeder zijn. Hij heeft jou gekozen als moeder en zijn moeder zul je dus altijd zijn.

  Liefs
  Natasza (@tasz)

 88. Saskia says:

  Sjeez, kom hier via-via en schrik me een ongeluk.
  En ook ík weet niet wat ik moet zeggen.
  Wij kennen elkaar niet,
  maar wil je feliciteren met je zoon,
  en je veel sterkte wensen omdat je niet voor hem mag zorgen!

  Saskia

 89. Tamara says:

  Jezusmina… Ik weet niet wat ik
  moet schrijven! Via twitter op de link van je blog gekomen, prachtige, blije woorden vol geluk… En dan.. Ik ben (nog) geen moeder en een pijn als deze ken ik niet, maar het verscheurde, het afschuwelijke, komt behoorlijk hard binnen.
  De manier waarop je liefdevol blijft schrijven over je kindje, het afscheid en de kracht waarmee je je wensen op hebt geschreven, maken je een hele mooie moeder.. Van een hele mooie zoon

 90. missvanham says:

  Dikke kus Zeger. Dikke kus Sheila.
  het leven is niet eerlijk!

 91. Tessa says:

  Niet normaal niet te omvatten niet eerlijk

 92. Marjon says:

  Wat kan het leven toch ongelooflijk wreed zijn. Gefeliciteerd met je mooie zoon Zeger! Houd van hem voor altijd. Hij zal er altijd zijn!

 93. Tanja says:

  Gefeliciteerd met je prachtige zoon! Wat ontzettend kut dat het geluk maar zo kort heeft mogen duren.

  Ook al kennen we elkaar niet, ik wilde je toch laten weten dat ik geraakt ben door je verhaal en dat ik bewondering voor je hebt dat je het zo en zo snel kan verwoorden. Misschien dat al deze reacties je een beetje extra troost bieden.

 94. Sheida says:

  Wow Sheila, ben onder de indruk van je kracht en je zienswijze.
  Zeger is veel meer dan alleen zijn lichaam. Zeger Leeft zeker. Hij is dan ook voor altijd bij je.
  Wat zal hij trots zijn op zijn moeder!

  Lieve Zeger, Van harte met je geboorte. Jij hebt Sheila als mama gekozen. Het blijkt weer dat je knap en ook nog een slimme jonge bent. Waar je ook bent, houd mama goed in de gaten. Ik ken haar nog niet alleen zo te lezen is ze een topper!

  Sheila, wens je veel kracht, balans en inspiratie toe.
  Lieve hug,
  Sheida

  • Annemieke says:

   Lieve Sheila,

   Via een vriendin van Twitter kwam ik hier op je blog. Wat fijn om al die reacties te lezen en dat zoveel mensen in gedachte bij je zijn.

   Mijn zoon is bijna 9 jaar geleden geboren en heeft ongeveer 3 uurtjes geleefd. Ik kan me voorstellen wat je voelt.
   Geef vooral toe aan je verdriet en het is en mag er gewoon zijn!! Mocht je behoefte hebben om een keer te praten mail me dan, mag ook over een jaar! Ik luister graag naar je.

   Het is trouwens een heel mooi mannetje!

   Liefs,
   Annemieke Hebenaar

 95. Elise says:

  Met tranen in mijn ogen .. en een brok in mijn keel.
  Wat enorm oneerlijk en wat vreselijk k*t

  Liefs Elise

 96. Menno says:

  Lieve Sheila,

  Ik zit maar te staren naar die foto van Zeger. Wat heb je een prachtige zoon gekregen. En wat is het mooi om te lezen dat je zo’n trotse moeder bent. Gefeliciteerd dus…
  Maar godverdomme, wat voelt het ongemakkelijk om zo positief te beginnen, omdat Zeger inmiddels is overleden.Wat is het verschrikkelijk en onbegrijpelijk dat je zoon zo kort heeft geleefd. Ik ben er kapot van. Je blog heb ik met kippenvel gelezen. Zeger kan trots zijn op zijn moeder.
  Waarschijnlijk heb je het meest aan steun uit je directe omgeving maar misschien helpt het om te beseffen dat je vrienden op twitter met je meeleven.

  Liefs,
  @vkmenno

 97. Ellemijn says:

  Lieve, lieve Sheila,

  Zoals jij een paar weken geleden je ogen niet af kon houden van mijn zoon, zo kan ik mijn ogen nu niet afhouden van jouw zoon. Wat is hij mooi en lief! Zeger! Zeger! ZEGER!!!!!!

  Lieve moeder van Zeger, gefeliciteerd met je beeldschone zoon. Deze liefde is voor altijd, zelfs de dood kan die niet van je afpakken.

  Dikke kus!

  Ellemijn

 98. @eminke says:

  Via via op Twitter, kwam ik hier terecht. Van harte met je prachtige zoon!

  Het is alleen heel oneerlijk dat je maar zo kort van hem hebt mogen genieten. Onvoorstelbaar. Heel veel sterkte!

  @eminke

 99. wrekloos says:

  Heel, heel, heel erg gefeliciteerd.

  Heel, heel, heel erg.

 100. Josanne says:

  Ik ben er werkelijk helemaal stil van… Gefeliciteerd met je mooie mannetje. Je bent een fantastische mamma!

  Sterkte.

 101. Leila says:

  Super veel respect voor jou.
  Nu heb je een beschermengeltje die voor altijd op je past.

 102. Gerben says:

  Sheila,

  Verschrikkelijk is het enige dat in mij opkwam.

  Sterkte!

 103. Geertje says:

  Lieve Sheila,

  Ik las met genoegen het eerste deel van het verhaal en dacht dat je daarna een nachtmerrie ging omschrijven, ik denk dat veel ouders met mij wel hier wel eens over hebben gedroomd. Ik schrok me werkelijk kapot toen ik verder las. Koude rillingen, wat ontzettend heftig! 4 Seasons in 1 day…

  Ik denk aan jou, jouw mooie mannetje Zeger en jullie dierbaren.

 104. Pamela says:

  Lieve Sheila,

  Ik wil niet lezen en dan weer stilletjes weggaan. Maar ik ben totaal sprakeloos van je verhaal. De tranen lopen over mijn wangen, wát oneerlijk!
  En wat een bewondering voor jou, dat je dit zo mooi, goed en duidelijk hebt kunnen verwoorden.

  Ik wens je het hoogst haalbare,

 105. Marjan says:

  Lieve meid, ik lees dit viavia en woorden schieten te kort. Het begon zo g0ed, zo mooi en dan tsjak einde verhaal.
  Ook ik ken je niet, maar ik vind het fantastisch dat je zo’n prachtzoon op de wereld hebt gezet. Zo jammer dat dit zo kort mocht zijn. Heel veel sterkte in alles en de komende tijd…

  lieve groet,

  Marjan

 106. Linda says:

  Lieve Sheila,

  Je kent me niet, maar dat maakt ook niet uit.

  Ze zeggen dat kinderen nog voor ze worden geboren hun ouders zelf kiezen en uit je hele verhaal blijkt dat Zeger de goede mama heeft uitgekozen.

  In de verleden tijd praten klopt niet. Sinds 12.38 uur, 15 mei 2010 ben je mama en dat zul je de rest van je leven zijn. Mama van een schitterende zoon die niet zichtbaar voor jou, maar wel in je gedachten ook op zal groeien tot de grote sterke man waar je al die tijd over hebt gefantaseerd.

  Of je nu wel of niet geloofd dat er meer is tussen hemel en aarde, sta open voor de mogelijkheid. Je zoon zit in je hart, en als je ‘s avonds net niet slaapt, maar ook net niet wakker bent zul je kunnen zien dat hij altijd bij je is.

  Gefeliciteerd met je zoon en gefeliciteerd met de ere-titel moeder, want dat is wat je bent!

  Veel liefs,

  Linda

 107. @Yvet78 says:

  Hay Sheila,
  We kennen elkaar niet, ik zacht dit via twitter.
  En mijn god, ik heb met tranen over me wangen jouw verhaal gelezen, het is niet eerlijk.
  Je kracht inspireert me, wat ben jij een sterke moeder! Trots dat mag je op jezelf zijn. Zeger heeft te kort van dit leven mogen genieten, maar wat hij meegemaakt heeft, heeft hij alle liefde gekregen die er bestond want jij bent bij hem geweest.
  Sterkte!

 108. Lot says:

  Ik ben deze zin drie keer opnieuw begonnen. Niets past. Ik denk aan je en wens je veel sterkte!
  @lot

 109. phaedra says:

  jezus christus sheila. echt. wat ontzettend verschrikkelijk afschuwelijk voor jou en de jouwen. heel veel sterkte en kracht wens ik je toe.
  xxphae

 110. henk038 says:

  Sheila

  Twitter wordt door sommigen onpersoonlijk genoemd,het zij zo!

  Via dat onpersoonlijke digitale systeem toch een oprecht bericht. De letters van je blog zorgen voor tranen bij mij. Heb zelf 3 jonge kids, 1e 24 uur zijn altijd bijzonder. je hoopt op bijzonder mooi. Bij jou was het bijzonder mooi en bijzonder wreed.

  Life on and may the #tweepcare force be with you!

  Henk/Henk038

 111. Patrick says:

  Hallo Mamma van Zeger,

  Wat een schitterend, mooi, ontroerend, aandoenlijk, en vooral ook vreselijk kut verhaal..
  Alles is hiervoor al gezegd door mensen die dat veel beter kunnen in dit soort situaties, maar één ding is heel belangrijk: je was, bent en blijft altijd de moeder van een prachtige zoon!

  Veel liefs,
  Patrick
  (@howcome)

 112. Roos says:

  ‘t regent harder dan ik hebben kan…
  Zeger in je hart en nooit meer laten gaan

 113. jules says:

  *traantje wegpinkt*

  Mooi mannetje hoor, met een sterke moeder.
  Veel kracht de komende tijd!

 114. John says:

  Kreeg de rillingen toen ik je verhaal las; zit met een brok in mn keel. Zwaar zwaar triest.
  Zou je sterkte willen wensen maar dat klinkt zo goedkoop; toch hoop ik dat je houvast hebt aan iets of iemand.
  Heel dapper dat je dit deelt.
  Liefs
  @sjonnie6

 115. Erwin Blom says:

  Sheila, je gaat op een mooie manier om met een afschuwelijke tragedie. Zeger leeft, zet hem op!

 116. bums says:

  Wat een prachtig kereltje!
  Mama Sheila, van harte met deze ster, hij zal voor altijd stralen.

 117. conny @oudestal says:

  Beste Sheila gefeliciteerd met de geboorte van je lieve zoontje.
  Al kennen wij elkaar niet, ik kwam hier via twitter, toch lopen de tranen over mijn wangen na het lezen van jou bericht.
  Soms is er zoveel wat we voelen en zo weinig wat we kunnen zeggen…
  Daarom wil ik je ook sterkte en liefde te wensen.

 118. ControlGirl says:

  Weet niet of je in God gelooft, maar God had een engel nodig in de hemel..jouw kleine ventje was al nodig daar..
  Vanuit de hemel kan jouw ventje op je neer kijken en voor je zorgen in plaats van andersom..Je hebt een beschermengel..

 119. @wendeldependel says:

  Lieve mooie stoere Zeger. Ookal was je hier maar kort, je hebt vele harten geraakt en gestolen. Dikke kus voor je mama. Pas maar goed op haar. Ze is de beste mama die je kon uitkiezen! Ik denk aan jullie.

 120. Joris says:

  heftig, josk en vriendinvanjosk hielden met hun tweets ook mij in spanning over jouw situatie. Met deze vreselijke afloop. Ik troost me met de gedachte dat jij Zeger altijd bij je zal hebben. En ben verdrietig om de gedachte dat hij dat niet meer kan.

 121. Sandra says:

  Lieve Sheila,
  wát is Zeger mooi! Wat ben jij mooi!

  Wil je graag even knuffelen. Voorlopig maar in gedachten.

  Heb onbedaarlijk moeten huilen, je hebt het zo mooi opgeschreven. Dank daarvoor, heel sterk.

  Kus, @happysan

 122. Monique de Haas says:

  De cirkel van het leven,

  Lieve lieve mamma!
  mooie mooie Zeger!

 123. Jackelien says:

  Mijn collega en zijn vriendin hebben vorig jaar ook even na de geboorte hun kindje verloren. Wij kregen toen een prachtige geboortekaart een met een heel treffend gedicht van Annie M.G. Schmidt:

  “Dit is het land waar grote mensen wonen,
  je hoeft er niet in: het is er boos.
  Er zijn geen feeën meer, er zijn hormonen
  er altijd is er weer wat anders loos.

  En in dit land zijn alle avonturen
  hetzelfde van een man en van een vrouw.
  En achter elke muur zijn andere muren
  en nooit een eenhoorn of een bietebauw.

  En alle dingen hebben hier twee kanten
  en alle teddyberen die zijn dood.
  En boze stukken staan in boze kranten
  en dat doen boze mannen voor hun brood.

  Een bos is hier alleen maar een boel bomen
  en de soldaten zijn niet meer van tin.
  Dit is het land waar grote mensen wonen.
  Wees maar niet bang, je hoeft er niet in.”

 124. Paul says:

  Van een afstandje via Twitter meegeleefd, aangewakkerd door weet ik wat steeds wachten op nieuws. Hoera! En toen toch maar even de blog ook gelezen. Prachtige kerel, prachtige naam. Het leven is bizar wreed. “The good always die young”, maar dit is oneerlijk.

 125. Ralf & Geesje says:

  Een pracht ventje…met een pracht moeder.
  Perplex.

  Hele lieve warme knuffels en zoenen
  Ralf & Geesje

 126. Marielle Kleynjan says:

  ik zag je berichtje via @EstherDo

  Je kent me niet, ik ken jou niet, maar ik huil mijn moedertranen.
  Wat een mooi jongetje, jouw Zeger, wat een bijzonder jongetje dat hij al zo snel weer weg moest. Wat shit allemaal en mooi op één dag. Wat een mooie vrouw ben jij dat jij dit zo kunt delen.

  Wat een geweldig mooi jongetje, jouw Zeger.

  X @MarielleMoem

 127. Ester says:

  Zeger gaf jou het mooiste kado op deze aardkloot: hij maakte je Moeder. Moeder ben je voor altijd net zoals hij voor altijd jouw zoon is. Dat lijntje breekt nooit!

 128. Christine says:

  het leven gaat soms ondoorgrondelijke wegen…

  ik voel met je mee, voel jouw pijn en verdriet, zoveel te meer omdat ik een kind in mijn buik heb en me soms ook vraag of alles goed komt.

  ik heb grote bewondering ervoor dat je de kracht hebt jouw gevoelens neerteschrijven – zowel de rouw als ook de vreugde. ik had mezelf zeker meteen opgegeven.

  ik wens je veel sterkte en kracht. teer van de momenten die je samen met jouw zoontje had, van het geluk, en zie het als cadeau dat je hem mocht ontmoeten.

 129. Beste Sheila,

  Via Twitter kwam ik op je blog terecht. Wat een ingrijpend verhaal, ik ben er stil van.

  Heel veel sterkte toegewenst.

  Martijn

 130. anna-maria says:

  Lieve @Isheila,

  Wat een lieve schattige jongen! Een wolkje om trots op te zijn!

  Sterkte en heel veel kracht. Liefde is sterk… hou daar aan vast. En je liefde voor hem is groter dan groot.

 131. Aliëtte says:

  Ik sta aan de kust

  Ik zie een boot met volle witte zeilen,
  die uitvaart naar de blauwe oceaan.
  Hij is schitterend en vol kracht
  En ik kijk naar hem
  Totdat hij eigenlijk niet meer is
  Dan een klein wolkje.
  Daar waar de aarde en de lucht samengaan
  En in elkaar overgaan.

  Dan zegt iemand naast me:
  “Kijk, hij is weg. ”
  “Weg, waarheen? ” vraagt een ander.
  Weg uit ons zicht, dat is alles
  Hij is nog steeds zo mooi en statig
  Als toen hij uitvoer.
  Nog net zo groot als toen hij bij ons weging
  Hij is nog net zo goed in staat
  Zijn levende lading naar de haven van bestemming te varen.

  Dat wij hem niet meer kunnen zien
  Ligt aan onszelf, niet aan hem.
  En op precies hetzelfde moment
  Waarop iemand tegen me zei:
  “Kijk, hij is weg”,
  zijn er aan de andere kant ogen
  die hem zien komen,
  en aan de andere kant stemmen
  die vol blijdschap zeggen:
  “Kijk, daar komt hij. ”

  Dat is nou sterven.

  (Dichter onbekend)

 132. Monique de Haas says:

  de cirkel van het leven..

  Lieve lieve mamma
  mooie mooie Zeger

 133. Theo says:

  Via @slijtermijmeisje hier terecht gekomen

  En me helemaal de pleuris geschrokken.

  Wij hebben twee kerngezonde jongens, en als je dit leest besef je weer (en dat doe je véél te weinig) hoe gezegend we hiermee zijn.

  Woorden schieten te kort, maar weet dat door de moderne technologie erg veel mensen geraakt zijn door je verlies en met je meeleven.

  in gedachte
  theo en margriet

 134. Guido everaert says:

  De sereniteit waarmee je alles beschrijft maakt het verdriet nog dieper. Ik ken je niet, ben hier via twitter beland, maar als papa van 4 wou ik gewoon even proberen wat steun te geven, ook al is dat uiteraard onmogelijk

 135. sander says:

  Bijzondere mensen sterven niet
  zij gaan wel
  maar blijven toch
  voor altijd…

 136. Jeroen says:

  (…)

  tja…wat kun je hier nog zeggen…

 137. Daniel says:

  Fuk, dit is best heavy.
  Mijn broer en schoonzus hebben ± een jaar geleden een te vroeg geboren kind moeten baren. Ik kan me indenken dat het net zo iets is.
  Toch van harte gefeliciteerd met de geboorte van je zoon, ik hoop dat je er wel van genoten hebt, zo kort als het duurde.

  Sterkte.

 138. dccrowley says:

  wat ontzettend rot voor jou Sheila. Ik baal hier ongeloofelijk veel van. Sterkte wensen is pfff!

 139. Jeanet says:

  Hoe de blijde verbazing over het kind dat je kreeg kan omslaan in het grootste verdriet is niet te bevatten. Ik hoop dat je het gevoel van geluk van de geboorte nooit verliest, en wens je alle sterkte toe. Wat een prachtig mannetje.

  Jeanet

 140. Lydia says:

  Sterkte Sheila, koester het mooie etmaal met je kleine mannetje. Hij blijft voor altijd bij je. Als is het zo verdrietig dat dat niet in levende lijve is. Alle goeds en heel veel warmte en troost gewenst.
  @vroegje

 141. Jacqueline says:

  Wat een mooi mannetje, die Zeger, dat is een felicitatie waard!
  En wat een stoere moeder die Sheila, die ik via Twitter ken.
  En wat een verdriet nu Zeger er maar zo kort mocht zijn, daar heb ik geen andere woorden bij dan deze: Ik wens jou en je familie veel sterkte!

  Jacqueline/@fackeldeyfinds

 142. Marco says:

  Sheila,

  Een uurtje of twee verder nu dan toen ik je blog voor het eerst las. Nog steeds sprakeloos, een brok in de keel en ongeloof. Maar ook respect voor hoe jij het oppakt!

  Je bent een supermoeder! Gefeliciteerd!

  Marco (@marcovoets)

 143. Rebeca @rebeca1980 says:

  Lieve Mama,

  Gefeliciteerd met je prachtige zoon Zeeger. Hij is een prachtig ventje en jij zal altijd zijn mama zijn.
  Ik wil je heel veel sterkte geven en kracht om hierdoor heen te komen.

  Sterkte Rebeca
  (via twitter kwam ik op je blog)

 144. Mijn kinderen liggen net op bed, ik hoor ze nog omdat ze moeilijk kunnen slapen. Ik zit met tranen in mijn ogen in mijn werkkamer dit bericht te lezen…

 145. Antoon Leurs says:

  Gefeliciteerd met de geboorte van Zeger. Verder weet ik inderdaad niet wat ik verder moet zeggen. Behalve dat ik een potje heb zitten janken en nog een brok in mijn keel heb. Wat kut zeg, zo n situatie. Toch zal de geest van zeger bij je blijven en zal je dat voelen. Sterkte

 146. Bregje says:

  Lieve Sheila,

  Het enige dat in mij opkomt op dit moment is de stilte waarin vreugde, bewondering, verwondering, verdriet, ongeloof en verschrikking samenkomen. Ik wens jou en iedereen om je heen rust en liefde in jullie harten voor jouw prachtige zoon, Zeger.

  Veel liefs, Bregje

 147. Ik wens je veel kracht!

 148. Op twitter kwam ik dit trieste bericht tegen. Ik lees het blog en mijn ogen vullen zich met tranen.
  Jullie verdriet om Zeger. Een jongen die er was en er ook altijd zal zijn!
  Geloof me Zeger gaat nooit meer bij jullie weg.
  Nu 20 jaar geleden verloren mijn broer en schoonzus Diane. Hun dochtertje mocht ook maar zo kort bij hun zijn. Het lijkt raar maar toch is Diane van grote betekenis op het leven binnen de familie.
  De confrontatie met hetgeen jullie nu gebeurd, doet nog altijd pijn. Echter, er is ook altijd dankbaarheid en liefde. En zoals Diane zo ook leeft Zeger!

 149. Lieve Sheila,

  ik schrijf dit met een brok in mijn keel. Wat een prachtventje, prachtige naam; woorden schieten me te kort! Onrechtvaardig, onvoorstelbaar.

  In gedachten zijn we bij je…

  Sterkte en lieve groet,
  Erik Jan

 150. Marionne67 says:

  Lieve Sheila,

  Via Twitter kom ik op jouw blog terecht. Allereerst wil ik je feliciteren met je zoon Zeger! Wat zal jij trots zijn! Je bent zijn mama & zal dat altijd blijven!

  Maar klote is het en ik snap t gewoon niet. Ik zou het op een schreeuwen zetten, de boel kort en klein slaan, zo machteloos zou ik zijn.

  Ik wens je veel Sterkte, Wijsheid en Rust toe!

  Liefs, Marionne

  goed dat je dit zo mooi en duidelijk kunt verwoorden. Petje af!

 151. SanneW says:

  Lieve Sheila,

  Blij! Omdat jij Mama bent geworden. Want als iemand de wens had, dan ben jij dat wel. En als ik het iemand gun, dan ben jij dat wel. Zo hard als jij ervoor bent gegaan. Wauw! En blij voor #koter dat jij zijn Mama bent. Want wat een supermoeder heeft Zeger gekregen.

  Trots. Omdat je het maar mooi even geflikt hebt. Negen maanden koterdragen plus lancering. Een lancering uit het boekje, als ik je blog zo lees. En wat een prachtig ventje is Zeger! Wat een briljant mooie naam ook Zeger Andreas Jonathan. Het klinkt op zijn Sheila’s, als een liedje zo mooi.

  Boos. Om dat groots verdriet dat daar zo ineens de hoek om is komen zetten. Zo onwerkelijk. Zo walgelijk vreselijk KUT. Zo ontzettend oneerlijk ook.

  Verdrietig. Omdat ik maar zo weinig voor je kan doen omdat ik dit gebeuren niet ongedaan kan maken.

  Misselijk. Als ik denk aan hoe jij je nu moet voelen.

  Lieve Sheila. Weet dat ik er voor je ben. Al die 100.000 keren dat je wil uithuilen, schreeuwen, praten, je verhaal kwijt wil. Via twitter, via mail, via mobiel, via sms en bij een bak troost. Ik zal naar je luisteren. I’ll be there.

  De wereld is een sterretje rijker. Zeger: man, wat heb jij een hoop harten geroerd.

  Heel veel liefs
  Sanne, Stella en Oli4

 152. Inge Beckers says:

  Met tranen in mijn ogen en met veel medeleven vraag ook ik me af WAAROM?

  Ik wil altijd weten wat een naam betekent. De voornaam Zeger stamt uit het oud-Germaans en is verwant aan zege, overwinning.

  Zeger – Overwinning
  Overwinning – Zeger

 153. Sharon says:

  Lieve Sheila,

  ik heb dit verhaal met tranen in mijn ogen gelezen.. je hebt een prachtige zoon gekregen en het is gewoon ongelofelijk KUT dat dit heeft moeten gebeuren. Je bent een topvrouw( en een topmoeder! ) en ik wens je heel veel sterkte toe.

  Liefs, Sharon

 154. Esther Buitenhuis says:

  Lieve Sheila

  Ik ken je niet persoonlijk maar als zovelen kwam ik via Twitter op je blog terecht.

  Met een glimlach en een warm gevoel begon ik te lezen, wat een geluk met zo’n fantastisch mooi mannetje. En wat is hij welkom. Leuke naam dacht ik nog Zeger, hoor je niet vaak.

  Maar wat een emmer ijskoud water kwam er over mij toen ik verder las, het nog eens las en nog eens, ja het staat er echt, het werd stil, heeeel stil.

  Ik vind je zo ongelooflijk dapper dat je dit geluk en verdriet met “ons” wil en kan delen.

  Vanuit mijn hart zeg ik: Meid van harte gefeliciteerd met je ongelooflijk mooie mannetje Zeger !
  Maar hierna schieten woorden te kort, het is niet eerlijk, het is GVD zo’n lief mooi mannetje. Waarom ? En waarom weet ik niet hoe ik moeet reageren op dit ondraagzame verlies, ontzettende pijn, het machteloze gevoel en de vraag waarom Zeger.

  Ik wens je alle kracht toe de komende periode.
  En Zeger zal vele (Twitter) harten hebben gestolen inmiddels. In ieder geval de mijne.

  Liefs

  Esther

  @EBuitenhuis

 155. ellen says:

  Lieve Zeger,

  Gefeliciteerd met de aller- aller- allerbeste mama ter wereld!

  x

 156. Sylvia says:

  Lieve Zeger,

  Welkom in dit bestaan. Gefeliciteerd met je moeder. Zij is een bijzondere, sterke prachtvrouw.

  Ik weet niet waar je nu bent, behalve dan in het hart van je moeder, en veel anderen. Ik weet dat je begeleid wordt. Doe wat je moet doen en doe het goed.

  Uit een gedicht van Herwig Hensen:

  ‘Een pop, een beer, een hobbelpaard,
  een kikker die kan springen.
  Dit leven wordt een leven waard
  om zoveel zotte dingen.

  Ik zeg u na. Nar met de neus,
  trein door het land der bergen.
  Het lot is als die grote reus,
  en wij als deze dwergen.

  En dit is duw, en dit is ruk:
  nu in, dan uit de schommel.
  Bouw aan de speeldoos van ‘t geluk,
  maar sla niet door de trommel.’

  Jij en je moeder zijn verbonden voor altijd. Ik hoop dat jullie dat blijven communiceren. Zacht, en teder.

 157. RoelJewel says:

  Gefeliciteerd met de geboorte van Zeger. Voor altijd in jullie gedachten. Daar kan niets tussenkomen.

  Groetjes, Roel

 158. @ChristaRomp says:

  Lieve iSheila,
  wat een prachtig ventje! Ik heb er geen woorden voor, alles is al gezegd. Liefs Chris

 159. Marcus van Wely says:

  Sheila, ik ken jou pas sinds vandaag. Las de berichten en vervolgens jouw blog. Zag de foto van jouw Zeger – mooi prinsje. Ben trots op je ook al ken ik je pas een dag. Een hele lieve moeder die haar gedachten zo mooi te verwoorden. Ik ga je volgen. Sterkte!

 160. Gineke says:

  Lieve sterke Sheila.
  Wat een vreselijk verdriet. Zo een mooi mannetje.
  Jij zal altijd de moeder zijn van jouw prachtige zoon. Noem hem en draag hem altijd met je mee. Jouw kind, jouw Zeger.
  Verdriet om jou en jullie en jouw dapper zijn. Lieve groet Gineke

 161. Beste Sheila,

  We kennen elkaar niet, zelfs niet volgend op Twitter, maar ik kwam het bericht en je blog tegen. Het heeft me diep geroerd. Gefeliciteerd met zo’n mooie en dappere zoon en hij met zo’n bijzondere moeder. Wat bijzonder ook dat je dit zo met ons wilt delen. Jullie zijn altijd, eeuwig bij elkaar. Mijn vrouw en ik zijn in onze gedachten bij jullie. Met hartelijke groeten en je alle goeds toewensend,

  Bert-Jan van der Mieden
  vandermieden.com

 162. namensmarlies says:

  Lieve mama van Zeger,

  Een kind wat zo’n naam draagt daar kan je als moeder alleen maar trots op zijn.
  Hij heeft mij en met mij veel anderen geraakt en weer bewust gemaakt van het fragiele van het leven.

  Liefs, Marlies

 163. Petra says:

  Lieve Sheila,

  Gefeliciteerd met jullie prachtige zoon en wat intens verdrietig dat hij maar zo kort bij jullie heeft kunnen zijn.

  Een virtuele knuffel stuur ik jullie kant.

  Liefs, Petra
  @petraopreis

 164. @nijlkrokodil says:

  Via twitter lezen wij jouw blog over jouw zoon Zeger.

  Wat een prachtig mannetje om zo kort van te hebben mogen genieten.

  Hij zal als een sterretje stralen en knipoogt naar jou als je naar de sterren kijkt.

  @nijlkrokodil en @ewd

 165. Marike says:

  Via twitter op jouw blog terecht gekomen. Van harte gefeliciteerd met jouw prachtige zoon met een prachtige naam Zeger!

  Er zijn denk ik geen woorden voor, maar meerdere mensen zeiden dat je Zeger nooit kwijtraakt en mama voor altijd bent. Daar sluit ik mij volledig bij aan.

 166. Anna Koetse says:

  Wat jammer voor jullie, maar jammer is wellicht een veel te zwak woord voor zo’n onbegrijpelijk iets.
  Sterkte hebben jullie nodig, bij deze.

 167. Baukelien says:

  Lieve Sheila,
  Gefeliciteerd met je prachtzoon. Tweemaal heb ik de euforie mogen meemaken net na een geboorte. Hartverscheurend dat die blijdschap zo wreed verstoord is. Woorden kan ik er niet voor vinden, maar wat heb jij er prachtige geschreven!! Zeger mag trots zijn op zo’n mama.
  Sterkte!

  @baukelien

 168. Betsie says:

  via via via op Twitter kwam ik hier terecht, en zit met tranen op mijn wangen te lezen…

  Wat een prachtig manneke… en wat een sterke en trotse mama…

  ~Er staat geschreven
  geen bloesems plukken
  Maar de wind kan niet lezen~

  Vreselijk… heb er verder geen woorden voor…

  Liefs, @Betsie76

 169. D_ee says:

  Hee Sheila,
  Wat heb je dat mooi geschreven. Je blijdschap en instant verliefdheid zo mooi in beeld… Wat vreselijk jammer dat dat knappe kereltje (met die geweldige naam!) niet meer bij zijn leuke mamma kan zijn. *alle goede vibraties, hugs, warmte én felicitaties overzendt*
  X

 170. jess says:

  Je hebt echt een geweldig mooi kereltje ter wereld laten komen.. niemand die zal twijfelen hoeveel liefde hij van jou gevoeld heeft…

  Gefeliciteerd met het mama zijn, niks wat dat kan veranderen…

  Liefs…

 171. Marja says:

  Lieve Sheila,

  Het is moeilijk om woorden te vinden bij dit aangrijpende verhaal. Wat een verschillende emoties in één dag: blijdschap, trots, en dan dit vreselijk diepe verdriet en gemis.
  Zeger zal voor altijd bij je blijven, jij bent voor altijd zijn moeder.
  Ik wens jou en je dierbaren heel veel sterkte toe.

  Met lieve meelevende groet,
  Marja

 172. Ingrid says:

  Sheila

  Wat heb je een prachtige zoon gekregen! En wat ontzettend hard dat je maar zo kort van hem, en hij van jou, hebt mogen genieten.
  Toch heeft hij jou in die ene dag gemaakt tot wie je nu bent: Zijn moeder.

  Liefs,
  Ingrid

 173. Eliane says:

  Lieve Sheila,
  Wat zul jij in een emotionele rollercoaster zitten. Wat een prachtige man heb je gekregen en wat ontzettend K… dat je hem niet zult zien opgroeien. Ik heb met kippenvel je blog gelezen en heb zoveel bewondering voor de manier waarop je je verhaal hebt opgeschreven. Het ‘ hoort’ gewoon niet dat je als ouder je kind overleeft….. Ik hoop dat je ietsjepietsje steun hebt aan alle reacties die zo oprecht overkomen en realiseer mij ook dat woorden gewoon tekort schieten in deze situatie. Maar ik denk aan jou en jouw prachtige zoon.
  liefs,
  Eliane

 174. Vandaag exact 10 jaar geleden is mijn neefje Ruben geboren.. levenloos.
  Maar vandaag vieren wij zijn 10e verjaardag en elk jaar komt er eentje bij.
  Als Ruben 11 wordt denk ik ongetwijfeld aan dit indrukkwekkende verhaal en dat Zeger net een jaar is geworden.

 175. Marlies says:

  Wat een prachtig mannetje en wat een trieste afloop. Ik ben er stil van…

  Marlies van Pelt

 176. Stoerwijf says:

  Jezus … Wat een harde werkelijkheid …
  Knap geschreven …
  Ik wil jullie alle goeds -naar verhouding-toewensen. Met kracht, goede momentjes, rust en liefde.
  Take good care ….

 177. MisssBlondie says:

  Iedereen kan kracht putten uit jouw kracht die je ons stuurt met dit verhaal en je woorden!
  Vergeet nooit de trots van het hebben van een prachtige zoon, en ook al was het maar voor even, de herinnering aan jouw kereltje kan niemand je meer afnemen, ook zoiets afschuwelijks niet!
  Je bent een heldin om zo sterk te zijn in een moeilijke tijd.
  Misschien kun je kracht putten uit alle lieve reacties die je van iedereen krijgt, net zoals je ons kracht geeft.

 178. Sara says:

  Sheila,

  Je bent moeder geworden, mama van Zeger. Met het moeder worden begint het loslaten, maar zó vroeg zó enorm loslaten, daar kan mijn moederhart niet bij.

  Welkom in de wereld van de mama’s, Sheila, mama-voor-altijd.

  Ik wens je heel veel kracht toe,

  Sara (@StukjeS)

 179. Yvette says:

  Ik ken jullie niet maar las over jullie prachtige zoon via een kennis op Twitter. De tranen lopen me over de wangen over jullie intense geluk dat zo snel gevolgd werd door jullie intense verdriet.

  Ik sta zelf op het punt om te bevallen van een zoontje met ongeveer hetzelfde gewicht als Zeger. Je gaat er gewoon niet vanuit dat het zo afschuwelijk mis kan gaan.

  Gefeliciteerd met jullie zoon en heel veel sterkte met het verwerken van dit ongelooflijke onterechte verlies.

 180. dazzonlineWP says:

  Beste Sheila,

  terwijl tranen op mijn toetsenbord vallen, feliciteer ik je van harte met je beeldschone zoon Zeger!

  Zoveel geluk, blijdschap, verdriet, moed, kracht … in zo korte tijd.

  Ik ben er stil van.

 181. Edward says:

  Sheila,

  Ben stil van zoveel moois en zoveel kracht van jou en je zoon. Wat een fantastische moeder heeft hij en wat kunnen jullie trots zijn op elkaar. Ik geloof dat het leven hier, zoiets moois en ongelooflijks niet in de weg staat, jullie zullen voor altijd verbonden zijn!

  Een enorme hug,
  @theatman (Edward)

 182. Sara says:

  Sheila,

  Je bent moeder geworden, mama van Zeger. Met het moeder worden begint het loslaten, maar zó vroeg zó enorm loslaten, daar kan mijn moederhart niet bij.

  Welkom in wereld van de mama’s, Sheila, mama voor altijd.

  Ik wens je heel veel kracht toe,

  Sara (@StukjeS)

 183. Annet says:

  Zeger ziet er erg lief uit, mooie handjes. Schattig neusje. Jij zult hem altijd bij jou dragen. Je bent een pracht moeder!

  Jij was zo lief voor mij, twee maanden geleden, toen er een krater in mijn leven sloeg. Het leven is wreed.

  Er brandt een kaarsje voor jullie, naast die voor mijn zus.

  Veel liefs!

 184. Kim says:

  Kut. Via-via op Twitter, kwam ik hier terecht. Tranen in mijn ogen. Gefeliciteerd met een ongelofelijke mooie jongen.

  Kim
  @KimRaven

 185. Marianne_vdvalk says:

  Lieve Sheila, op twitter je zwangerschap gevolgd en stil meegeleefd. Wat een vreselijk einde had jouw roze wolk en wat heb je het prachtig opgeschreven. Gefeliciteerd met je mooie zoon met zijn vele haar. Dat hij maar altijd mag leven in je hart en dat je een manier vindt om verder te gaan. Voor altijd als de trotse moeder van Zeger!
  Take care,
  Marianne

 186. Rob says:

  Zo mooi & zo afschuwelijk. Veel sterkte.

 187. Martine says:

  weetje, het lijkt alsof hij zijn mama wilde zien en wilde dat jij hem had gezien voordat hij deze aarde moest verlaten. Het is zeker dat hij altijd dichtbij je zal blijven en dat deze negen maanden en 24 uur niet voor niets zijn geweest. Ook veel sterkte voor de papa en de rest van de familie van Zeger,
  Martine (via via via Twitter)

 188. Bianca Nolle says:

  Gefeliciteerd Sheila met je mooie mannetje Zeger.
  Gefeliciteerd Zeger met het uitzoeken van zo een prachtige en krachtige mama.

 189. sendepause says:

  Lieve Sheila en partner,
  Gefeliciteerd met de geboorte van jullie prachtige zoon Zeger. Wat een onwijs mooi mannetje zoals ie op de foto staat.
  Ik ga een glas wijn inschenken en ik proost op Zeger en jullie en zal al mijn goede energie jullie kant opsturen.
  Bart

 190. Madeleine says:

  Hej Sheila,
  Via twitter begreep ik dat er iets ergs moest zijn gebeurd. Ik ken je niet. Weet ook niet goed waarom maar klikte door en kwam hier uit.

  Zeger, jouw/jullie zoon heeft geleefd en leeft door in jou, in je gezin en een ieder hier online die geraakt wordt door jouw woorden en jouw hartepijn!

  Zijn naam is niet voor niets zo nauw verbonden met het woord Zegen!

  Heeeel veel sterkte!

  Ciao Madeleine

 191. Edward says:

  Sheila,

  wat een geweldig mooi nieuws, en wat een geweldig mooi mannetje! Ik geloof, dat het leven hier jullie niet in de weg staat, en dat jullie voor altijd verbonden zullen zijn, moeder en zoon. Jouw lieve Zeger heeft in zijn korte tijd hier, al meer harten beroerd dan velen van ons ooit in staat zijn te doen!

  Enorme dikke hug,
  @theatman (Edward)

 192. Anne-Marie says:

  Via Twitter lees ik je verhaal, en helaas weet ik hoe je je voelt…
  Van harte gefeliciteerd met de geboorte van je prachtige zoon. God wat vond ik het vreemd toen de gynaecoloog dat twee jaar geleden tegen me zei nadat mijn zoon David in stilte werd geboren. Onvoorstelbaar na een zwangerschap van bijna 42 weken.
  Maar de gynaecoloog had gelijk. David was er, hij was zo perfect en hij had me moeder gemaakt.
  Ik had destijds heel veel behoefte aan contact met iemand die wat verder was. Als jij die behoefte nu, of over een tijd ook hebt, mag je altijd contact opnemen (AnneMarieGdeW op Twitter).
  Neem de tijd, huil als je wilt huilen maar voel je niet schuldig als je lacht. Doe wat je gevoel je ingeeft en weet dat je niet alleen bent. Deze wond zal helen, maar koester het litteken…

 193. tiesbaas says:

  Ruim halve eeuw geleden had ik dezelfde gevoelens bij geboorte oudste die in leven bleef.
  Zal aan jou en aan jouw Zeger een plaats in mijn leven geven.

 194. jaap walvisch architect bna says:

  Wat een prachtig en moedig mens ben jij ……………. en Zeger.
  Ik voel tranen …

  Sterkte, jaap wavisch

 195. jaap walvisch architect bna says:

  Wat een prachtig en moedig mens ben jij ……………. en Zeger.
  Ik voel tranen …

  Sterkte, jaap walvisch

 196. LeoLovesZeger says:

  Lieve iSheila,
  Wat een mooie man en wat een mooie naam. LeoLovesZeger en LeoLovesiSheilaforbeingastrongmama
  hou je taai xxx

 197. Ingelise says:

  Wauw. Heftig. Ik hoop dat de artsen de oorzaak vinden, zodat niemand dit meer hoeft mee te maken. Dit gun je niemand. Sterkte.

 198. @lizzz says:

  Ongelofelijk, ik zit hier met een dikke strot. Zeger is prachtig zie ik op de foto. En dat blijft hij, dat kan niemand je meer afnemen. Jouw prachtige zoon, ook waar hij nu is.

  Een hele dikke knuffel,
  lisette

 199. tiesbaas says:

  Ruim halve eeuw geleden werd ik vader, het kind bleef leven.
  In mijn hart heb ik nog ruimte over, ik zal een plaatsje voor jou en je kind Zeger inruimen.

 200. @AnnemiekevR says:

  Ik ken je niet persoonlijk, alleen via Viva en Twitter. Maar toch leefde ik een beetje mee naar de bevalling toe. En vind ik het nu ook heel erg…

  Sterkte!

 201. Petra says:

  Beste Sheila, we kennen elkaar niet, ik las je blog via Twitter en heb een traan gelaten. Ik geef je dit stukje mee in de hoop dat het je kracht geeft de komende periode.

  Brullend kwam je in mijn leven
  Nog mooier dan in m’n dromen
  Met grenzeloze liefde omgeven
  Werd even mijn adem ontnomen

  Mijn liefde voor jou, oneindig groot
  Ik ben je mams, voor nu en voor altijd
  Denkbeeldig lig je in mijn schoot
  Ons verbond, tot in eeuwigheid.

 202. Eveline says:

  Lieve Sheila,

  Je kent me helemaal niet, ik ben de zus van madeleine, maar ik wil graag toch even zeggen dat ik keihard zit te janken om zoveel geluk en godverlatenheid in één dag. Ik hoop dat je hart het overleeft. Ik weet niet wat ik je toe moet wensen, behalve dat je dit ooit te boven komt.

 203. Angel 3 says:

  Lieve Sheila,

  Allereerst: gefeliciteerd! Wat heb je een prachtige zoon gekregen. Een soepele bevalling van een perfect ventje: Zeger. Je bent met recht een enorm trotse mamma!

  En dan… wat ontzettend KUT.
  Ik weet echt niet goed wat ik moet zeggen, tranen springen in mijn ogen en woorden schieten tekort.

  Zeger is een vreselijk mooi ventje en wat oneerlijk dat je maar zo kort van hem hebt mogen genieten… Ik vind je super dapper, dat je op deze manier je verhaal kunt doen. Dat je het kan delen met mensen, het zo op kan schrijven in je blog.

  Je komt heel sterk en krachtig over en ik wens je nog veel meer kracht toe de komende tijd…

  Heel veel liefs!

 204. Mineke says:

  Geen idee wat ik moet zeggen. Echt niet.

 205. @carlaevelyn says:

  Sheila, wat een ontzettend mooi mannetje om in je hart te hebben.
  lfs, Carla

 206. Angel 4 says:

  Sheila,

  Gefeliciteerd met je prachtige zoon Zeger.
  Wat is het leven f*cking oneerlijk!
  En wat zal jij een enorm trotse mama zijn, zo’n mooi kereltje.

 207. Sander Huisman says:

  Hoi Sheila,

  Allereerst gefeliciteerd met de geboorte van Zeger, een prachtzoon met een stoere naam.

  Wat kan een mens verstouwen in 24 uur…

  Toen ik het hoorde kreeg ik kippevel en een brok in m’n keel, nu ik je verhaal las nog meer. Echt giga-vreselijk.

  Zeger en Sheila, een stoer koppel!

  Een grote knuffel, Sander

 208. jolanda says:

  Veel sterkte met het verlies.

  Verschrikkelijk dat jullie leven zo op de kop staat, sterkte.

 209. Edith Andriesse says:

  Lieve Zeger,
  Wat erg dat je er maar zo kort was. Maar wat heerlijk dat jouw moeder zo mooi schrijft over jouw korte bestaan. Bedankt Sheila.

 210. Bjorn says:

  Onvoorstelbaar!

  Iets dat heel lang zou moeten gaan duren, was binnen 24uur voorbij…..

  Heel veel sterkte!

  @bjorndevoer

 211. Nienke says:

  Wat een geluk. Wat een verdriet.
  Wat een mooie zoon. Wat een dappere moeder.

  Van harte. Veel sterkte.

  Liefs en knuffel,
  Nienke

 212. appelejan says:

  als nieuwsgierige tweep klik ik op een link van een van mijn followers en lees met vreugde het prachtige en ontroerende verhaal van de geboorte van je prachtige zoon zeger. het plaatje laat een wolk van een kind zien, alleen waar ik niet op voorbereid was, was op het hartverscheurende einde van je blog, het prachtigste cadeau wat zo onder je handen wegvalt en een gat in je hart en je ziel slaat. Sheila dat je dit allerintiemste blijdste en meest verdrietige moment in een mensenleven met de wereld deelt, ontroerd me. Je hebt een prachtige zoon, en die heb je voor altijd in je hart, zijn beeld heb je ingedronken, zijn geur heb je opgesnoven en dat draag je voor de rest van je leven bij je en neemt niemand je meer af. Van harte gefeliciteerd met jouw zeger die voor altijd in je hart zal zijn. en om met rowen heze te spreken ( dn heilige antonius) beter te zijn verloren dan nooit te hebben gehad. dat je schrijnende oneindig grote verdriet gezoend en omhelst mag worden door de liefde voor je kind waardoor het draaglijk zal zijn.

 213. Chinouk says:

  Ik zit al tien minuten te bedenken wat ik je nu eigenlijk wil sturen. Ik ken je niet, maar op Twitter gaat alles heel snel. Ik vond je blog en binnen een paar seconden zat ik al met een dikke brok in mijn keel en tranen in mijn ogen.
  Je hebt een prachtige zoon op de wereld gezet.
  Heel veel sterkte.

 214. Sascha says:

  An angel in the book of life wrote down my baby’s birth,
  Then whispered as she closed the book,
  “Too beautiful for earth”

 215. Margo Stam says:

  Dag Sheila,
  ik ken je niet, maar ik wil je graag zeggen dat je zoon Zeger inderdaad een prachtig kind is. Het moet onbeschrijflijk zijn, hoe je je nu voelt. Gelukkig heb je mooie uren met Zeger gehad. Veel sterkte Sheila.
  Hartelijke groet,
  Margo

 216. Kees-Jan says:

  Sprakeloos.

  Ik zit hier werkelijk met kippenvel. Ja, dit is gewoon kut dus! Zo is dit niet bedoeld.

  Wat een prachtig mooie naam trouwens, die blijft voor eeuwig.

  Kees-Jan

 217. Stella Webber says:

  Sheila, je kent mij niet en ik jou niet. Maar ik kreeg letterlijk kippenvel, toen ik je Blog las en leef echt met je mee! Wat moet dat moeilijk en hard zijn voor je! Eerst zo’n prachtig knulletje krijgen en het dan verliezen. Vreselijk. Ik vind het enorm moedig en goed dat je er een Blog over schreef.

  Heel veel sterkte en ik hoop dat je straks de mooie herinnering aan hem kunt bewaren het het verdriet wat minder wordt.

  Lieve groet
  Stella

 218. eaderigt says:

  Moet steeds denken aan gedicht van Ida Gerhardt.

  Alles is pas aangevangen.
  Ongemeten zijn de kansen:
  Orpheus liet de stenen dansen.

  Gefeliciteerd met Zeger.

  Houd je taai.

 219. Linda says:

  via via las ik een tweet, klikte deze aan duikelde vervolgens in je verhaal.
  Ik ben er helemaal stil van.
  Maar gefeliciteerd met je prachtige zoon!
  Zeger, wat een mooie naam heeft hij van je gekregen!
  En wat onbeschrijfelijk erg dat je hem maar zo kort bij je hebt mogen houden!

  Heel veel sterkte!

 220. @pthb & @karinh says:

  Lieve iSheila,
  zoals zovelen leefden we de afgelopen maanden met je mee, vooral in de laatste spannende weken.

  Vandaag hoorden we het blije maar ook ongelofelijke nieuws, niet te bevatten. Wat een prachtige naam: Zeger, en wat een prachtige zoon.

  Vanavond branden we een kaarsje voor hem – wat eeuwig jammer dat hij maar zo kort bij je mocht zijn.
  Liefs en veel sterkte van Paul & Karin

 221. Achterstevoren (Linda says:

  Wat een mooi mannetje…. ik heb de hele avond zitten denken aan woorden… om je te troosten… maar die heb ik niet. Ik kan alleen maar een virtuele arm om je heen slaan en dan kom ik niet verder dan… Van harte gefeliciteerd met je mooie (b)engel…….

 222. Gerard says:

  stil
  stil…door de geboorte van een nieuw kind
  stil…door een mooie foto van een nieuw kind
  stil…door een mooie naam van een nieuw kind
  stil…door het overlijden van een nieuw kind
  stil…….

 223. Rhianne says:

  Beste Sheila,

  ook ik ben hier via via gekomen en kan niets dan respect en een immens ontzag voor je voelen.

  Gefeliciteerd met je prachtig mooie zoon!
  Sterkte met je prachtig mooie ster.

 224. Lieve Sheila,

  Gefeliciteerd met de geboorte van je zoon.

  *pinkt intussen een traantje weg*

  Sterkte.

 225. Beata says:

  dit is zwaar klote
  ik moest gelijk denken aan de volgende regels, want hoe kort je je zoon ook hebt gezien, de liefde voor hem is oneindig!

  Soms is ‘t beater iets moeis te verleeze.
  Beater verleeze dan dat ge ‘t noeit het gehad.

  Citaat Rowwen Heze – Sint anthonius

  liefs Beata

 226. Eveline says:

  Is in shock. Ik begon vrolijk met lezen. En toen…
  wat een heftigheid. Prachtig mannetje met mooie naam zeg. Heel veel mamakracht toegewenst!!

 227. @sybvis says:

  Zeger leeft.
  Hoera.

  Ik werd via een vriendin op je blog gewezen… Ze was er naar van. En ik nu ook. Je verhaal maakt een verpletterende indruk. Hij verdiende het om er langer te zijn… jij om er langer van te genieten.

  Je trots op je kleine mannetje is volkomen terecht.

  Ik geloof dat hij er nog is. En dat hij minstens even trots op jou is. Zijn mama.

  Jou wens ik sterkte. Veel.

  Sybren

 228. Inez023 says:

  Lieve Sheila,

  Gefeliciteerd met de geboorte van Zeger. Jouw zoon, die je 9 maanden onder jouw hart hebt mogen dragen, met liefde. En hebt mogen baren, met pijn maar ook liefde. En hebt mogen vasthouden en ruiken, met liefde. Dit was zijn leven, veel te kort, maar wat, als je deze liefde niet had gekend? Deze liefde voor jouw prachtige kind is voor altijd…

  Veel liefs, wij denken aan jou en jouw naasten

 229. Jacqueline says:

  tien keer opnieuw begonnen… ik weet het echt niet… wat zeg je tegen een trotse dolgelukkige maar intens diep geraakte mama… mooie trotse mama! Ik zou je willen knuffelen… je mooie kindje bewonderen… alles wat je nodig hebt… maar woorden die iets voor je doen heb ik niet…

  liefs en heel heel heel veel kusjes voor Zeger van Nnenna (mijn meisje) en mijzelf… en heeeel heeeeel heeeel veeeel kracht en warmte en geluk en verdriet en adem wens ik jou.

  Liefs

 230. @CathelijneX says:

  Ik ben erg onder de indruk… en verder heel stil en verdrietig. Wat een prachtig mannetje! Veel sterkte.

 231. JannekeBoer says:

  Wat een mooi mannetje. Prachtige naam en volgens mij ook een fantastische en krachtige moeder.
  Helaas nu machteloos. Oneerlijk. Sterkte is te zwak uitgedrukt, maar sommige woorden blijken ineens niet te bestaan.

  @jannekeboer

 232. Claudette says:

  Via twitter hier terecht gekomen. Gefeliciteerd met de geboorte van dit schattige mannetje. Maar wat afschuwelijk en onvoorstelbaar dat hij er niet meer is.

 233. Marian says:

  Ik zag via twitter de berichten voorbij komen. Wat een prachtig mannetje.Het voelt zo tegenstrijdig, maar wel gefeliciteerd met dit wondertje. Zo niet eerlijk dat je alweer zo snel afscheid moest nemen van je kereltje.
  Jullie zullen altijd in elkaars harten blijven.
  Heel veel sterkte,
  veel liefs, Mar.

 234. kledingsite says:

  lieve Sheila,

  wat een verdriet, wat een mooi mannetje.

  Liefde zit ‘m niet in lengte of tijd
  Liefde voor je eigen kind is er vanaf het prille begin en duurt tot in de eeuwigheid

  heel veel sterkte

  Margreet

 235. annemieke vos says:

  lieve sheila ook ik ken je alleen via twitter en jy my ws totaal niet allereerst van harte gefeliciteerd met je mooie lieve knulletje! dank voor het delen van je gevoelens! sterkte zeggen helpt niks ik hoop dat je heel veel steun hebt aan onze reacties! dag mama van zegers liefs van @Annemieke67

 236. Hoi Sheila,

  Kom thuis en zoals de laatste paar dagen gebruikelijk kijk ik gelijk even hoe het in je cocon gaat.

  Ja! Een prachtige zoon geboren, Zeger Andreas Jonathan Schenkel. Leuke foto boven aan het blog. Felicitaties!

  Maar als ik verder lees zie ik het verloop en kan alleen maar een hartgrondige vloek tweeten.

  Op jouw advies laat ik het bij “ik weet niet wat ik moet zeggen”.

  Rob

 237. doris bartels says:

  Lieve Sheila,
  ik kom terug van een weekend zon, onwetend van het drama dat zich heeft afgespeeld. Ik heb op afstand zo met je meegeleefd en was zo benieuwd en nu zo verbijsterd over deze finale. Wat bijzonder dat je dit zo hebt kunnen opschrijven. Wat voor woorden kan ik opschrijven die je zullen troosten? Er is al zoveel gezegd. Ik hoop dat al deze reacties een beetje de pijn verzachten. Ik hoop dat je er doorheen komt. Ik hoop dat je voelt dat wij aan je denken. Ik hoop dat dat voelt als troost.

 238. Marije says:

  Wat een mooie man!
  Hij heeft jou moeder gemaakt, en dat kunnen er niet veel zeggen.
  Het mooiste plekje in je hart is van Zeger!

  Lieve groet Marije

 239. Werner says:

  Wat een mooi manneke. En wat oneerlijk.

 240. Micheline says:

  Moeder van Zeger,

  Wat een prachtige naam, wat een prachtige zoon. Wat dapper dat je dit zo beschreven hebt.

  Mijn woorden schieten tekort, ben er stil van en zal jullie nooit vergeten.

  Liefs en sterkte!

 241. Eva says:

  Beste Sheila,

  Ik weet inderdaad niet wat ik moet zeggen.

  Ik ken je helemaal niet (alleen via Twitter), maar ik geloof niet dat het uitmaakt.

  Wens je ontzettend veel sterkte en alle steun van de wereld toe!

 242. Marc says:

  Lieve Sheila,

  Jij en je naasten, verguld met de komst van Zeger. Hem direct het warme nest bieden en met liefde overstelpen. Zeger is één van de weinigen op aarde die in zijn hele leven alleen maar pure liefde heeft gekend. Zeger kwam, zag en overwon. Zijn naam past perfect. Zijn boodschap: leef in pure liefde.

  Alle mooie momenten zal jij de rest van je leven bij je dragen en daarin zal Zeger groeien, veel groter dan zijn lichaam. Zeger is synoniem voor liefde.

  Zeger fluistert de stilte…
  Hij gebruikt geen woorden…
  Maar ze zeggen alles…
  Voor jou…

  Liefs uit het hart
  Marc Faber

 243. Marije says:

  Wat een mooie man!

  Hij heeft van jou een moeder gemaakt! Het mooiste plekje in jouw hart is van hem.

  Lieve groet Marije

 244. Carolien says:

  Wow!, wat een prachtig en tegelijk triest verhaal! wat een prachtige zoon! , en wat ongelofelijk kut dat jullie zo kort van mekaar hebben mogen genieten!, wel heb ik enorm respect voor je dat je dit zo goed kunt vertellen,en zo mooi en liefdevol vertelt

  RESPECT!

 245. Joost van Breukelen says:

  Veel liefs.

 246. Marjolein says:

  Hallo Sheila,

  Door de ondoorgrondelijke wegen van twitter ben ik op je blog terecht gekomen.
  We kennen elkaar niet, maar vreugde,blijdschap en verdriet is zo universeel.
  Je puurheid over je grootste geluk je zoon Zeger, gevolgd door zulks groot verdriet heeft me enorm geraakt! Je hebt een zoon! En Zeger heeft een moeder, altijd!!
  Ik wens je heel veel liefde en kracht.

 247. @OHLG says:

  Met tranen in mijn ogen kijk ik naar de foto van je mooie ventje. Wat kan het leven soms een rare wending nemen.
  Woorden schieten tekort. Gefeliciteerd met Zeger en sterkte samen.

 248. Anja says:

  Lieve Sheila,

  Gefeliciteerd met je mooie zoon Zeger. Wat een heerlijk ventje. Hij heeft je mama gemaakt en zal voor altijd bij je horen.
  Je mooie verhaal heeft diepe indruk op me gemaakt. Ik wens je veel liefde en kracht.
  Anja

 249. Rense says:

  Beste Sheila,

  We kennen elkaar niet en ben via via hier terecht gekomen en heb je verhaal gelezen. Dit heeft mij erg aangegrepen en wil je heel veel sterkte toewensen en uiteraard je dierbaren om je heen ook.

  Rense.

 250. Janneke says:

  dag dappere mama van Zeger, leven & dood zo verschrikkelijk dichtbijelkaar. Intense vreugde, intens verdriet en daar doorheen jouw verbijstering. Ik wens je moed en kracht maar bovenal feliciteer ik je met het nieuwe leven dat je geschonken hebt, zo kort, zo krachtig.

  Janneke
  @oudercoach

 251. henrike says:

  lieve Sheila. Wat is Zeger een mooi kind. Ik feliciteer je met de geboorte van jouw prachtige zoon. Wat hebben jullie zijn eerste uren intens beleefd. En wat is zijn grote leven abrupt geeindigd. Kus voor Zeger, Kus en dosis virtuele kracht naar jou. We denken aan jullie

 252. Lieke says:

  He Sheila,
  Ik dacht ‘ hee daar istie dan eindelijk!’ 🙂 wat een prachtventje zeg! En fijn voor je dat de bevalling zo goed verliep. Ik vond je beschrijving over Zeger zo mooi om te lezen, zo trots.
  Maar wat moet die tijd daarna ongelofelijk klote voor je zijn! Het is echt zo oneerlijk, ik kan niet anders zeggen.
  Ik denk aan je.
  Veel liefs Lieke (vrouwonline)

 253. Een geweldig mooi ventje, daar ben je met recht heel trots op!
  Verschrikkelijk dat jullie maar zo kort van elkaar konden genieten.

  Je bent een fantastische moeder!

  Anouschka.

 254. 4duckie2see says:

  Opeens kwam vanavond deze tekst van TheThe in mijn hoofd. Gefeliciteerd met je kleine mannetje. De liefde blijft, altijd.

  But awoken by grief our spirits speak
  “How could you believe
  That the life within the seed
  That grew arms that reached
  And a heart that beat
  And lips that smiled
  And eyes that cried
  Could ever die?”

  Here come the blue skies
  Here comes springtime
  When the rivers run high
  And the tears run dry
  When everything that dies
  Shall rise

  LoveLoveLove is stronger than death
  LoveLoveLove is stronger than death

  http://www.thethe.com/sections/library/lyricbook/loveis.html
  http://www.youtube.com/watch?v=A2RtUv_PgGA

 255. Jemig….
  Wat afschuwelijk dat jij dit mee moest maken.
  Wat een schitterend jongetje! En wat herkenbaar: Gefeliciteerd met je prachtige zoon!!!! Deze mooie woorden zijn voor jou.

  Liefs en heel erg veel sterkte van Annemieke, mama van Karlijn, Marloes* en Liset.

 256. Mariola says:

  Hoi Sheila,

  ik ken je niet eens maar het verhaal, jouw verhaal heeft me enorm aangegrepen. Hoe kan zo iets. Zo oneerlijk, zo k#}#%^t!!
  Sterkte, Zeger: een prachtige zoon

  lfs M.

 257. Marina says:

  “Gefeliciteerd met je grote, kleine wonder!”, schreef ik op Twitter na het lezen van de berichten dat “Zeger Andreas Jonathan is geboren!” en dat felicitaties welkom waren. Pas uren later las ik het hele verhaal. Ik heb mijn berichtje verwijderd.

  Maar lieve Sheila, nu opnieuw: Gefeliciteerd met je grote, kleine wonder! Wat heb je een prachtige zoon op de wereld gezet.

  En verder… is er geen zinnig woord te zeggen. Ik kan me niet voorstellen dat er woorden zijn die jou zullen troosten in dit onvoorstelbare verdriet. Ik hoop en wens je dat je alle steun, liefde, hulp en aandacht zult krijgen die je nodig hebt.

  Het is ontzettend jammer dat jullie elkaar niet beter hebben mogen leren kennen, maar de titel van je log zegt het al: Zeger leeft. Al had ik je dat ontzettend op een andere manier gegund. Zoals jij trots bent op Zeger, zo kan Zeger trots zijn op zijn mama.

 258. Eleonora says:

  Ik vind het zo mooi dat je zo trots bent, en zo terecht! Hij is zo bijzonder mooi om te zien.
  Ik kan me niet eens indenken hoe verdrietig dit moet zijn, maar Zeger leeft, heeft geleeft, kwam.. zag.. en won vele harten. Inclusief die van vele onbekenden, waarvan ik er 1 ben.
  Gefeliciteerd met jullie zoon.

 259. Christa says:

  Ook via Twitter….
  Wat verschrikkelijk k*t voor jullie!!!! Samen lekker in slaap vallen………. maar niet meer samen wakker worden. Wat een hel!! Heel veel sterkte…. hier zijn geen woorden voor!
  Liefs, Christa ((ook) mamma van 2 gezonde mooie kinderen en een sterrekindje)

 260. Wondelgijn says:

  Ik vind dat je een prachtige zoon hebt met een naam die verzegeld is voor altijd! Zeger zal altijd een belangrijke plaats innemen in jouw leven, jouw eerstgeborene…. *knuffel*

 261. Aukje says:

  Wat een prachtig kereltje heb je op de wereld gezet! Gefeliciteerd! En wat heb je van hem genoten. En hij van jou. Jullie samenzijn is goud waard.
  Mijn tranen zijn voor jullie.

 262. Maaika says:

  ook ik kwam via twitter hier terecht… wat verdrietig… maar hij zal altijd in je hart zijn… Ik heb net heel hard zitten huilen… Hele dikke knuffel @Maaika

 263. Lori-Lisa (@boarderbabe) says:

  Ik zit in de trein en lees met een trotse glimlach je blog. Dat heeft ze mooi geflikt, denk ik bij mezelf. Tot een voor een de tranen over mijn wangen biggelen. Zeger, wat een prachtige jongen!

  Liefs en sterkte,
  Lori-Lisa (@boarderbabe)

 264. Nathalie says:

  Wat een mooi mannetje….. en wat een verdriet. Godver. Heel veel sterkte.

  Nathalie

 265. Johan Koning says:

  Sheila, ik ken jou niet, jij kent mij niet. Ik kom via-via op dit blog. Maar ik wil wel even kwijt dat ik dit een zeer aangrijpend verhaal vind én dat ik het ongelofelijk moedig van je vind dat je het zo hebt kunnen en durven opschrijven. En nu weet ik niets meer te schrijven, ik ben hier heel stil van geworden.

 266. Ingrid says:

  Lieve Sheila,

  Alhoewel ik je niet ken leef ik heel erg met je mee. En al kan ik niet voelen wat jij voelt, het moet afschuwelijk zijn wat je doormaakt. Zo’n mooi, lief en gewenst mannetje verliezen. Het is van de hemel in de hel belanden.

  Ik bewonder je om je mooie en lieve woorden in je blog en wens je heel heel veel sterkte, wijsheid en liefde. Hou vol! Zeger zal altijd bij je zijn.

  Liefs van Ingrid

 267. Lieverds… de weg van Rome is al af.. Die had veel verder moeten gaan!

  Ik heb de laatste weken intens met je meegeleefd, digitaal weliswaar. De laatste 2 weken keek ik elke dag of er nog mooi nieuws was.

  En nu dit. Ik kan deze ochtend mijn tranen amper bedwingen, gisteravond was er werkelijk geen houden aan. Zoals je weet heb ik altijd wel iets (slims/leuks/gevats/etc) te zeggen.. Maar nu sta ik te bibberen en heb ik een mond vol tanden.

  Ik zeg je dit:
  “Kust @iSheila zachtjes. Wat kan het zo anders gaan als we allemaal hadden gedacht… *traan*”
  De weg is af ondanks de droom over fase 4. De tranen biggelen, een brok in mijn keel, een verstopte neus, een droom over hoe het had kunnen zijn, een droom over hoe het is.

  Lieve Zeger, mooie vent, je bent een droom, een traan, wat had ik jou en je stoere mama graag een keer geknuffeld!
  Lieve Sheila, stoere vrouw, je kan dit, net zoals je het moeder-zijn zo goed had gekund, ik denk aan jullie!

  Dikke traan en een fikke kus,
  Saskia
  nallabolla

 268. @Milkshake says:

  Sheila,

  In gedachten sta ik achter je. Mijn armen om je heen. We kijken naar Zeger en praten over wat zal zijn. Wat nooit is. Wat niet mag. We zien hoe hij leeft, geniet en als zijn moeder fier en onafhankelijk de wereld bestormd.

  Leonard Cohen zingt zachtjes “Sisters of Mercy”. De zon gaat onder.

  Dag Zeger.

  Erik

 269. @dejongbarry says:

  Wat een mooie zoon heb je en wat een verschrikkelijk abrupt einde van je geluk. Ik ben niet zo’n emotioneel typje maar van jouw verhaal heb ik echt tranen in mijn ogen.

 270. Lieve Sheila,

  gotver.

  Wat ben je sterk.

  X Hans.

 271. @dejongbarry says:

  Wat een verschrikkelijk mooi mannetje heb je en tegelijkertijd wat een abrupt einde aan je geluk. Ik ben niet zo’n emotioneel typje maar van jouw verhaal heb ik tranen in m’n ogen.

 272. JeeeM says:

  Lieve Sheila,
  ik hoop dat je veel steun hebt van je familie en vrienden. Wij kunnen slechts gissen wat je hebt meegemaakt. De wereld in oneerlijk.
  Jöran

 273. Yvonne says:

  gefeliciteerd met je prachtige zoon…..

  Sterkte!

 274. janubels says:

  Jullie grote droom
  zo welkom
  zo mooi
  zo bijzonder
  het heeft niet zo mogen zijn
  jullie moeten weer verder, zonder

  Heel veel sterkte gewenst in deze ontzettend moeilijke tijd.

  Jan

 275. @tralajanna says:

  Hij was zo kort bij je, maar toch zal hij nooit echt bij je weg gaan..

  Sterkte.

  Janna

 276. Marian says:

  Lieve mama van Zeger.

  Uiteraard kwam ik via twitter bij je terecht. Wat een prachtig mannetje, wat een blijdschap en wat een verdriet dat je hem zo snel al weer moest loslaten. Voor het blijdschapsmoment wil ik je feliciteren, voor het loslaten wil ik je heel veel sterkte wensen. Jullie zullen altijd in elkaars harten blijven.

  Veel liefs en kracht,
  Marian.

 277. Mirjam says:

  Wat een groot geluk, wat een groot verdriet.
  Prachtige foto, mooie woorden.
  Ik bewonder je moed.
  Mirjam (via via Twitter)

 278. Linda says:

  Gefeliciteerd met je mooie zoontje Zeger. Wat een mooie en bijzondere naam. Het is gewoon weg oneerlijk. Je had nu nog moeten genieten van je knap ventje. Heel veel sterkte.

 279. Anja says:

  Lieve Sheila,

  Gisteravond liet ik een comment achter op je weblog. Daarin schreef ik onder de indruk te zijn van ‘je mooie verhaal’. Pas vannacht drong tot me door, dat die woordkeuze niet echt jofel was. Ik bedoelde te zeggen dat ik vind dat je de gebeurtenissen, het verhaal van Zegers korte leven, krachtig, dapper en mooi onder woorden hebt gebracht.
  Excuses als mijn comment anders is overgekomen. Dat was zeker niet mijn bedoeling.

  Anja

 280. @RosaliePrins says:

  Ik heb heel hard gehuild tijdens het lezen van je verhaal, maar als ik naar de foto van Zeger kijk verschijnt er toch een glimlach. Wat een mooi ventje! Hij had geen betere moeder uit kunnen kiezen.

  Liefs, Rosalie

 281. Natasja Veldman says:

  Lieve Papa en Mama van Zeger,

  Via diverse tweets zag ik berichtjes over Zeger dus wilde ik meer weten omdat er veel mensen zijn die met jullie meeleven. Ik heb net jullie verhaal gelezen. Er bestaan inderdaad geen woorden voor behalve ongelovelijk, Klote enz. enz.!

  Het enige dat je kan bedenken dat jullie een prachtige zoon hebben gekregen en dat jullie helaas te kort hebben mogen genieten van dit wonder.

  Heel veel sterkte van een Sanoma Collega
  Natasja Veldman

 282. Maaike says:

  Sheila,

  Ik kan hier niks zinnigs over zeggen. Je hebt een prachtige zoon gekregen en ik wens je heel veel sterkte.

 283. Sylvia says:

  Lieve Sheila,

  Wat een prachtig ventje die Zeger! Gefeliciteerd met dit mooie jongetje! Hij heeft jou mama gemaakt en dat gaat nooit meer weg natuurlijk!

  Ook ik kwam via via op Twitter bij jouw nieuws terecht. Wens je ook veel sterkte.

  Liefs
  Sylvia

 284. Lieverd, ik ken je niet, kom zomaar een tweet tegen… En nu zit ik hier met tranen!! Wat is je verhaal zo ontzettend herkenbaar!

  Van harte gefeliciteerd met je ontzettend mooie mannetje!! Onverklaarbaar en onbegrijpelijk blijven deze dingen. Je wilt zorgen, voelen, knuffelen, niet rouwen!!
  Ik hoop voor je dat je een antwoord krijgt, dat je het waarom een klein beetje kunt leren begrijpen.

  Leef van dag tot dag, van moment tot moment, geniet van het feit dat je mama bent geworden van een prachtige zoon. En baal ervan dat je niet voor hem mag zorgen! Koester de herinneringen…

  liefs, Chantal
  mama van Yorrick*, Yorian en Yannicka

 285. Muur says:

  Lieve lieve Sheil,

  Wat een ongelovelijk knap en mooi mannetje heb jij op de wereld gezet zeg. Ik dacht vannochtend, goh is die Sheil nou al bevallen en toen zag ik de tweet van Naat en kwam bij jou terecht. Al lezende veranderde mijn glimlach en vertedering om je mooie beschrijving en foto van Zeger in een tranendal en droevenis die over me heen valt. En toen belde Hidde, we hebben net een uur met elkaar aan de telefoon gesproken over het geluk dat wij hebben en hoe oneerlijk het is dat jij maar zo kort van Zeger hebt mogen genieten. Onze mannetjes hadden samen in dezelfde tijd groot moeten wordben en op de schoot van de Sanoma Sinterklaas moeten zitten over een paar jaar.
  Het leven is gewoon soms zo oneerlijk en zo afschuwelijk hard.
  Je blog is onwerkelijk mooi, en de kracht in je spreekt eruit.
  Zeger heeft een mooie en bijzondere mama en hij zal altijd in jou voort leven.

  Ik denk aan je

  x Muur

 286. Iris says:

  Lieve Sheila,

  Ik ken je niet, ik kom hier via een tweet van iemand anders. Blij begon ik je verhaal te lezen over de geboorte van Zeger. Alleen draaide mijn maag zich halverwege om. Niet te bevatten. Hoe kan dat?! Het is de nachtmerrie van elke pasgeboren moeder. En dan gebeurt het jou echt…
  Ik wens je heel veel kracht toe. En hoop dat je elke seconde dat je van hem hebt mogen genieten in je hoofd en hart sluit.

  veel liefs,
  Iris

 287. Abdul Advany says:

  Gezegend met een mooie zoon en zo kort maar mogen genieten … Sterkte … 🙁

 288. Ilse says:

  Gefeliciteerd met de geboorte van je ontzettend mooie mannetje, Zeger!!!

  Maar wat is dit een vreselijk verhaal, zo snel al afscheid moeten nemen van je grootste trots!!

  Hij zal voor altijd in je hart zitten en je bent en blijft de mama van dit prachtige mannetje!!

  Heel veel sterkte,
  Ilse (ook via twitter bij je blog terecht gekomen)

 289. Noortje says:

  Lieve Sheila,

  Hier zijn geen woorden voor, maar toch heb jij ze gevonden. Bewondering dat je zo prachtig, trots en mooi kunt schrijven over zoiets onwerkelijks. Heel veel sterkte! Een dikke knuffel.

 290. Arne Hulstein says:

  Stilte.

  Ongeloof maakt zich van mijn gedachten meester. Gefeliciteerd met Zeger. Meer zeggen kan ik niet. Minder zeggen is zonde. Voelen, dat is alles dat ik nu kan.

 291. Ilse says:

  Ook ik ben via twitter op je blog gekomen…

  Gefeliciteerd met je prachtige mannetje Zeger!!

  Maar wat vreselijk oneerlijk dat hij maar zo kort bij je mocht zijn!
  Maar hij zal voor altijd in je hart blijven. En jij zal altijd de mama van dit heerlijke mannetje zijn!

  Heel veel sterkte!
  Liefs, Ilse

 292. Beste Sheila,

  Wat een verschrikkelijk verhaal om te lezen en uiteraard mee te maken! Zo’n contrast!

  Ik wens je dan ook veel succes, sterkte en kracht bij de verwerking van deze verschrikkelijke gebeurtenis.

 293. Chantal says:

  Lieve Sheila,

  Wat een shock, wat een prachtig ventje en een enorm verlies. Ik wil je heel veel sterkte wensen en denk aan je.

 294. Jan says:

  Hoe kan het in vredesnaam zulk mooi weer zijn? Waarom gaat de trein uit Hoofddorp nog gewoon de tunnel van Schiphol in? Waarom liggen hier nog mapjes over woontrends en helse moeders op mijn bureau? Mapjes over zomerfestivals, movie-awards en Forrest Gump die we op tv kunnen gaan bewonderen? Waarom? Waarom? Waarom? Jezus Sheila, ik hoor je verhaal, ik lees je blog en ik kan eigenlijk alleen maar huilen. Waarom draait de wereld gewoon door, terwijl ie zo overduidelijk de verkeerde kant op draait?

  Ik wens je heel veel kracht.

  Jan van Viva

 295. eef says:

  @Zeger: welkom in de wereld, jammer dat je al zo snel weer vertrokken bent maar geweldig dat je er even was!
  @iSheila: Prachtig blog, mooi monument voor een mooi mannetje. Wat heftig allemaal zeg… 🙁

 296. @karinbosveld says:

  Lieve Sheila,

  Met dikke brok in mijn keel je blog gelezen, waar ik via een Twitterlink terecht kwam. Ook al kennen we elkaar niet, deze 24 uur vol intense, paradoxale emoties komen diep binnen.
  Gefeliciteerd met dit prachtige kereltje, Zeger. Dat je maar zo weinig tijd kreeg om hem te leren kennen – daar ben ik stil van.
  x
  Karin

 297. Maaike says:

  Oh.. lieve Sheila..
  Wat een prachtige zoon!
  Wat ontzettend hartverscheurend dat hij maar zo kort bij je mocht zijn.. ik lees je verhaal en schrik me rot.
  Ik vind het zo vreselijk verdrietig, wil je graag veel sterkte wensen. Een hele dikke virtuele knuffel van @imaaik

 298. Lieve Sheila,
  Met waanzinnig veel respect heb ik je verhaal gelezen. Ik ben onder de indruk van de woorden die je er zo kort na het overlijden van Zeger al aan kan geven. Wees trots op jezelf en wees blij dat Zeger jou heeft uitgekozen zijn moeder te worden. Een betere had hij zich niet kunnen wensen!
  Ik wens je veel sterkte en moed.
  Catriona

 299. Nieke van Broekhoven says:

  Sheila,

  Ik las je berichtje via Muriel (ik ben haar oude stagiaire uit 2008). Weet niet of je me nog herinnert, maar ik was letterlijk sprakeloos toen ik dit las.

  Wat een prachtig kindje heb je gekregen en wat is dit ongelofelijk klote! Ik kan er gewoon niet meer over zeggen, ik denk dat woorden nu te kort schieten.

  Herinneringen blijven voor altijd en jij hebt een herinnering aan een prachtig kindje.

  Maar wat kan het leven soms oneerlijk zijn!

  Heel veel sterkte!

  Groetjes,
  Nieke

 300. Jessica says:

  Lieve Sheila,

  Met een knop in mijn maag zit ik achter mijn computer en denk aan jou. Wat ongelofelijk kut en oneerlijk dat jouw mooie mannetje niet langer bij je mocht blijven.
  Sterkte en liefs,

  Jessica

 301. @Vijfke & @ikbendAF says:

  Sheila je hebt een mooie zoon.

  In gedachten houden we je vast……..
  en huilen met je mee

 302. Sabine says:

  Sheila: gefeliciteerd met de geboorte van mooie, lieve, bijzondere Zeger, Zeger: gefeliciteerd met de geboorte bij lieve, bijzondere en open Sheila – ik had jullie zo veel meer tijd met elkaar gegund.
  Ik ken jullie beide niet, maar het verhaal raakt me en laat me niet los, dus ik wilde laten weten: in gedachten bij jullie. Liefs, Sabine

 303. @Vijfke & @ikbendAF says:

  Sheila je hebt een mooie zoon.

  In gedachten houden we je vast………..
  en huilen we met je mee.

 304. Esther says:

  Lieve Sheila,
  Wat een mooi en krachtig van je om dit op te schrijven en wat een mooi eerbetoon aan jouw prachtige en bijzondere zoon.

  Lieve groeten,
  Esther

 305. @strangio says:

  Binnen een paar uur maak jij het mooiste en het vreselijkste mee. Lieve sheila, ik ben verdrietig voor jou en zeger. Wens je alle liefde en kracht.
  X @strangio

 306. Waldo says:

  een traan gaat over mijn wang. Sterkte mama van Zeger! … heb gewoon geen andere woorden

  Sterkte en liefs

 307. Fem (@zilvervisjes) says:

  Wat een prachtig ventje en verdomme, wat oneerlijk dat je zo snel afscheid van hem nemen moest. Ik weet niet wat te zeggen. Anders dan dat ik het vreselijk voor je vind en je heel veel kracht toewens. ((hug))

 308. Hallo Sheila,

  Via Twitter het verhaal van Zeger gelezen. Ik ben er nog stil van. Ik heb een twitterverhaal voor hem en voor jou geschreven. Ik zal het als eerbetoon ook op twitter zetten.
  Heel veel kracht en liefde.

  Lucas Bezembinder (@verhaal140)

  Zeger Andreas Jonathan Schenkels. Meer letters dan uren. Ongeloof, oneerlijk en onmacht. De 15e mei duurt eeuwig. Voor ‘n leven lang liefde.

 309. Rob says:

  Wat vreselijk verdrietig. Sterkte Sheila.

 310. Nienke says:

  Via, via, via las ik je verhaal. Wat een prachtige zoon. Wat een mooi begin. En wat een k*t einde. Van een droom een nachtmerrie in geslingerd.

  Voor altijd mama, voor altijd in je hart. Gefeliciteerd. En sterkte. Je kent me niet, maar ik denk aan jullie.

 311. Onvoorstelbaar… Ik kan geen woorden voor zoiets vinden
  Heel veel sterkte en heel knap dat je het zo op kan schrijven…

 312. Anneliese Bergman says:

  Lieve Sheila,

  In gedachten ben ik bij jou en Zeger.
  En ik wens je toe dat de herinnering aan hem je zal laten stralen van verliefdheid.

  Anneliese Bergman

 313. Jan Polet says:

  Ik ben hier via Twitter terecht gekomen.
  Wat erg!
  Ik weet eerlijk gezegd niet wat ik moet schrijven.
  Tranen in mijn ogen.

  Probeer alle emoties toe te laten en niets te onderdrukken. Alles mag er zijn.
  Heel veel sterkte.

  Jan

 314. Aagje says:

  Ook via Twitter op je site gekomen. Met tranen in mijn ogen: gefeliciteerd met je schitterende zoon! En kind heb je voor je leven en moeder ben je voor altijd…ik weet niet wat ik moet zeggen, kan me je pijn als moeder voorstellen maar toch ook niet, kan een mens dit dragen? Sterkte…
  Aagje1975B

 315. Esther Speelman says:

  Lieve Sheila,
  Mama ben je, van een prachtig jongetje. Wat jammer dat Zeger niet bij je mocht mocht blijven. Maar hij woont in je hart. Voor altijd.
  X Es

 316. Monique Nillessen says:

  Even met je meegehuild. Gewoon teveel.
  Veel liefs!

 317. ClubFavolosa says:

  Lieve iSheila,

  Kort nadat ik het bericht doorgestuurd (RT) kreeg van een ex-collega, belde mijn moeder van 82 dat mijn neef, oudste zoon van haar oudste broer, zijn laatste adem uitgeblazen heeft, 13 maanden ouder dan ik is hij geworden. Leukemie. Sterkte, Klaas.

 318. MaaikeR says:

  Lieve Sheila,

  Pijn in jouw hart, pijn in mijn hart, pijn in iedereens hart op kantoor… We denken allemaal aan je.

  Ik vind je zo stoer. Hoe je die zwangerschap bent aangegaan, hoe je tijdens je zwangerschap was en hoe je over de geboorte en het verlies schrijft op deze blog.

  Stoere mama: wat een prachtknul heb je op de wereld gezet!

 319. Fay says:

  Wat moeilijk. Onbegrijpelijk dat de wereld gewoon door blijft draaien en dat de dingen de dingen blijven, terwijl er zo’n gemis is. Ik ken jou en je zoon niet maar ik denk wel aan jullie. Hopelijk doet het iets voor je dat zoveel mensen liefde voor jullie voelen. Neem kleine stapjes.

 320. Anoek says:

  Lieve Sheila,

  Zelf net mama geworden vond ik het heerlijk om je zwangerschap te volgen via Twitter. Wat een mooi manneke heb je gekregen, zo schattig die foto!
  Maar dan de rest van het verhaal. Wat een nachtmerrie. Ik kan me niet half voorstellen wat er allemaal door je heen is gegaan de afgelopen dagen.
  Wat een geluk dat je zo’n mooi persoontje hebt mogen leren kennen, en wat oneerlijk, keihard en ongelooflijk dat het maar voor zo kort was.
  Gefeliciteerd met Zeger, die een onuitwisbare indruk achterlaat, en veel sterkte de komende tijd.

  liefs,
  Anoek (@princesadelospi)

 321. Esther says:

  Lieve Sheila

  Wat een prachtig mannetje! Wat goed! Wat verschrikkelijk tegelijkertijd. Woorden zijn er niet, maar mijn eerste gedachte was wel: life sucks. ‘T is soms gewoonweg te oneerlijk en haat tegelijkertijd.

  Ik wens je alle sterkte en hoop op vele armen om je heen, om je tranen mee weg te vegen en je een warm vangnet bieden. Mocht je er daar toch te weinig hebben: call me. Echt, ik ben zo bij je.

  Liefs Es

 322. Q says:

  Lieve Sheila,

  Van harte, van harte, van harte, met de prachtigste zoon die je kon krijgen. Van harte met het grootste kado dat hij je kon geven: het moederschap. En wat godsgruwelijk oneerlijk en afschuwelijk dat je niet langer van elkaar hebt mogen genieten dan tijdens je zwangerschap en de luttele uren na de bevalling.

  Toen het erop leek dat mijn dochter het niet zou redden tijdens de zwangerschap, las ik op het forum een tekst die ik meteen heb opgeslagen om op de kaart te zetten, mocht mijn ergste vrees waarheid worden. Mijn ergste vrees werd geen waarheid, maar de tekst heb ik nog steeds. En vandaag geef ik die aan jou. Het komt niet eens in de buurt van schrale troost in vergelijking met het gat dat in je hart moet zijn geslagen. Maar in alle grootse oneerlijkheid kan ik je niet meer bieden dan dat wat mij ooit houvast en berusting heeft gegeven toen ik een verlies vreesde zo groot als het jouwe nu.

  An angel in the book of life
  wrote down a childs birth
  and mentioned
  when he closed the book
  too beautiful for earth

  Lieve Sheila, van harte gefeliciteerd met het moederschap. Je zoon is van je afgenomen, maar moeder blijf je voor de rest van je leven!

  Veel sterkte en lieve groeten,

  “Qwertu”

 323. Spems says:

  Lieve mama Sheila,

  Stiekem keek ik de afgelopen dagen op je twitterpagina om te zien of het al zover was. En ja, gister het bericht: een zoon! Blij te lezen dat het een vlotte bevalling betreft, dat Zeger gezond is, kom ik bij het tweede deel van jouw verhaal. Sinds ik dat las, weet ik niet zo goed wat ik moet zeggen. Ik ben sprakeloos en toch ook weer niet. Ik vind het verschrikkelijk.

  We leefden allemaal mee tijdens je zwangerschap en vieren nu met z’n allen de geboorte van je prachtig mooie kindje. Van harte gefeliciteerd!
  Tegelijk wens ik je alle sterkte, kracht en alles wat je nodig zult hebben de komende tijd.

  Heel veel liefs,
  Emma / @Spems

 324. Janneke Hekhuis says:

  Lieve Sheila,

  Ik hoorde het bericht vandaag. Ik leef heel erg met je mee. Ik hoop dat je mooie herinneringen hebt van je knappe ventje, ook al is het zo kort geweest. Heel veel sterkte en kracht de komende tijd.

  Veel liefs, Janneke

 325. Hanneke says:

  Ontzettend gefeliciteerd met de geboorte van je prachtige zoon. Hij heeft jou mamma gemaakt!! Wat een prachtig kereltje is het.
  De mooie momenten die je met hem gehad hebt pakt niemand je meer af!!

 326. mmhelmerdeboer says:

  Met maar een dikke maand verschil in onze zwangerschappen volgde ik je tweets al maanden op de voet. De maanden werden weken, dagen, en tot slot uren. Toen ik zag dat je bevallen was van prachtkerel Zeger, wiens naam je niet beter had kunnen kiezen, slaakte ik een kreet van blijdschap.
  Om vervolgens een hand voor mijn mond te slaan. Nu ik hier zit, zelf met een dochtertje op schoot, scheld ik op God. Wat een klote actie, wat een zieke rotstreek. Wat een lul. Tot ik je blog las, twijfelde ik nog aan zijn bestaan. Nu maakt hij het me wel héél erg moeilijk nog in hem te geloven.
  Lieve Sheila, Zeger zat negen maanden in je buik, was 24 uur op de wereld, maar zal altijd in jouw en ook in ons hart zijn. Hij was er dan maar kort, hij heeft een onuitwisbare indruk gemaakt, je kunt trots zijn op zo’n geweldige man en op jezelf. Je bent en blijft voor altijd de beste, mooiste en liefste moeder die een overwinnaar, zoals Zeger, had kunnen kiezen. Een mama zal je altijd blijven, Zeger zal altijd je zoon zijn. En wij, ik, zullen hem niet vergeten.

  Alle liefs die ik hier heb, stuur ik jouw kant op, en ik ga op zoek naar nog meer liefs,
  Maaike Helmer – de Boer

 327. Nathalie Kruger says:

  Lieve Sheila,
  Zeger zal altijd je mannetje zijn en jij altijd zijn beste, liefste, leukste moeder van de wereld. Dat kan niemand je afnemen.
  Veel sterkte, Nathalie

 328. Rhijja says:

  Oooh… ik lees met kippenvel je verhaal, wat is dit in een afschuwelijke nachtmerrie geëindigd. Álle sterkte. Ik denk aan jullie…

 329. Neeltje (@Neeeltje says:

  Lieve Sheila,

  Sorry. Sorry voor mijn ‘hoerahoera’-twitterbericht. Ik had alleen nog op de link geklikt en zag zo’n mooi kind, dat ik alleen maar heel erg blij was voor je. En toen las ik verder. Wat ontzettend verschrikkelijk is dit. Sterke, ik denk aan je…

  Liefs
  Neeltje

 330. Saskia Borst says:

  Weet eerlijk gezegd niet wat ik schrijven moet, behalve dat dit zó extreem gemeen en oneerlijk is… Sheila & Zeger, klinkt meteen als een superstoer duo. En dat blijven jullie voor altijd, waar Zeger ook is.
  Liefs Saskia

 331. Leonie says:

  Wat een mooie baby. Hij is altijd bij je.

  Gefeliciteerd mama.

  @lkoomen

 332. Via een Twittervriendin lees ik je blog met deze zo kwetsbare geschiedenis. Ineens heb ik het koud.

  En toch feliciteer ik je met je mooie zoon Zeger, want mooi is hij zeker.

  9 maanden en 24 uur jong,
  9 maanden en 24 uur mooi,
  9 maanden en 24 uur om van te houden,
  9 maanden en 24 uur bij zijn moeder.
  en in je gedachten voor altijd.

  Heel erg veel sterkte.

 333. MoederJosk says:

  Ik heb er geen passende woorden voor maar blijf trots op Zeger.

 334. Poez says:

  Wat een prachtig mooi ventje! Gefeliciteerd met zijn geboorte. Hoe oneerlijk dat hij maar zo kort bij jullie mocht zijn. Sterkte met dit waanzinnig groot verlies.

  Knuffel

 335. Danja says:

  Sheila,

  Wat een vreselijk verhaal.. heel veel sterkte gewenst de komende tijd.

  Liefs,
  Danja

 336. Luna says:

  Jouw lieve zoon is in zijn korte leventje altijd dicht bij zijn mama geweest. Nu is hij voor altijd een sterretje in jouw leven. Heel veel liefs!

 337. Selma says:

  Ook al ken ik je niet, je zit de hele dag in mijn hoofd… Kan geen woorden vinden, tranen blijven komen… Je bent moeder van een prachtige zoon, dat neemt niemand je meer af. Vanuit het diepst van mijn hart wens ik je heel erg veel sterkte!

 338. Jeroen de Jonge says:

  Jemig.. ‘t nieuws sloeg hier in als een bom… compleet verbaasd, vol ongeloof en met toch veel medelijden las ik je verhaal. Ik ben erg blij voor je dat je gevoeld hebt hoe sterk de band is en hoe diep de liefde gaat voor zo’n klein, mooi mannetje.
  Dat het maar zo kort heeft mogen duren is oneerlijk en wreed, onwerkelijk en ontzettend jammer. Ik had je zoveel meer gegund… Alles behalve dit eigenlijk.
  Knap hoe je er mee omgaat, dat je het positieve ziet. Weet zeker dat ook al was het maar kort, Zeger heeft een onuitwisbare indruk achtergelaten.
  x

 339. Luc Holleman says:

  Allerliefste iSheila,

  Het leven is zo mooi, het leven van Zeger was prachtig, ik ben heel trots op je en ik zit in tranen achter mijn laptop.

  Luc

 340. tamira says:

  Lieve Sheila,
  wat een mooie zoon en wat een mooie naam. en wat een krachtige lieve moeder ben je. dat jullie zo kort samen mochten zijn daar zijn geen woorden voor. het is niet te bevatten. ik wens je heel veel kracht en sterkte toe. zou willen dat ik wat voor je zou kunnen doen. Liefs Tamira

 341. Marleen says:

  Wat een mooi mannetje…
  En wat een bijzondere moeder.

  Ik denk aan jullie.

  liefsmarleen

 342. Marjolein says:

  Sterke moeder,

  Kwam via Twitter op je verhaal, was zo ontroerd door je prachtige blog met zo’n schokkend verhaal. Gefeliciteerd met de geboorte van je Zeger, hij zal altijd bij je zijn.
  Achter de regenboog ga je wonen
  Daar heel hoog
  Ik denk op een wolk.

 343. Tara says:

  Lieve Sheila,

  Ik heb gisteren al veel getypt en weer weggehaald. Weet niet goed wat ik moet zeggen. Vandaag alsnog een berichtje… Ik vind het zo erg voor je, zo vreselijk.

  Heel veel sterkte de komende weken en maanden. Ik denk aan je. Trots kun je zeker zijn. Want wat een mooi mannetje, die Zeger!

  Heel veel liefs,

  Tara

 344. Janine says:

  Lieve lieve Sheila,

  Ik denk aan je. En aan je mooie zoon.

  Too beautiful for earth…

  Kus,
  Janine

 345. Martijn Rijk says:

  Hoi,

  ik ben sprakeloos, verdrietig en boos!
  Wat verschrikkelijk om dit te lezen en wat moedig van je dat je dit schrijft.

  Ik denk aan je!

 346. kaatje says:

  Hallo sheila,

  Je kent me niet, via via op je website terecht gekomen en geschokt…. iets anders valt er niet te zeggen…

  Ik moet meteen denken aan het prachtige nummer van blof. Zo mooi…
  Geen idee of iemand al een linkje naar dit nummer geplaatst heeft, anders alsnog…

  http://www.youtube.com/watch?v=TBn3iIAWW08

  Ik wens je veel sterkte, en ik wil je ook feliciteren met je prachtige zoon. Zeger is een mooi manneke!

  groetjes,

  Caroline

 347. Michiel says:

  Helemaal stil na het lezen van je blogpost. Wat een prachtig kereltje! Ik wens je het allerbeste mama iSheila.

 348. lynn says:

  wat een mooi ventje, wat een engeltje

 349. Tom says:

  Via twitter kwam ik op dit bericht terecht. Godskolere (als er iemand gelovig is: Zie het svp als luchtverplaatsing), om het het zachtjes uit te drukken.

  Maar: Je hebt een zoon, hoe kort zijn leven ook was. En dat nemen ze je niet meer af.

 350. Tamara says:

  wat verschrikkelijk!! krijg er kippenvel van.. maar ook zeker een pracht mannetje waar je trots op mag zijn.. heel veel sterkte… xx Tamara

 351. Milouska says:

  ik vloek nooit. Nu wil ik vloeken. Om kracht te zetten bij het woord dat ik mij opkomt: supermoeder. Wat ben jij een grote vrouw. En wat is je kleine mannetje vol liefde gekomen en vol liefde gegaan. Niet wetende wat ik las via twitter, begon ik met een lichte jalouzie over zo’n voorspoedig bevallingsverhaal. Toen het besef daalde dacht ik aan wat mijn gelovige moeder altijd zegt: sommige kinderen zijn te mooi, die wil God beschermen door ze bij zich te houden. Ik ben niet gelovig. Maar voor de zekerheid vloek ik niet. Nu niet.

  Als je er klaar voor bent; schaduwkind is ontstellend mooi geschreven. Alle woorden die wij niet hebben staan erin.

  Sterkte!

 352. Milouska says:

  Wil ook nog even gefeliciteerd schrijven. Voor jou. Voor Zeger. Voor altijd je eerstgeborene.

 353. Martijn Rijk says:

  Hoi,

  Gefeliciteerd!

  En toch, ik ben er stil van. Ik denk aan je. Ik praat over je. En bewonder je. Dat je het zo mooi verwoord hebt.

  Ik denk aan je. *arm om je schouder*

 354. Jelle says:

  Beste Sheila,

  Wat een plaatje van een zoon,
  Wat een ongelofelijke dag.
  Zeger heeft een super moeder gehad, al heeft hij er maar even van mogen genieten.

  Wij kennen elkaar niet, maar via Twitter kwam ik hier.
  Jouw eigen voorzet: “wat Kut” is kort en krachtig het meest treffende wat ik hierop kan zeggen…

  Sterkte.

 355. tazzia says:

  Lieve mama van Zeger,

  Gefeliciteerd met je mooie zoon!

  Met een brok in mijn keel je verhaal gelezen en ik ben er stil van en het laat me ook niet los.

  Heel veel sterkte!

  Lieve Zeger,

  Zo mooi! Zo lief! Zo kort!
  Wees de helderste ster aan de hemel…

  Tazzia

 356. Dieuke says:

  Ook ik heb je verhaal via via Twitter gelezen. Ben er stil van, weet inderdaad niet wat te zeggen.

  Een kind zonder ouders is wees,
  een volwassene zonder partner is weduwe/weduwnaar,
  maar hoe noem je iemand wiens kind is overleden?

  Je bent, en blijft, voor altijd zijn moeder.
  De mama van Zeger.

 357. Carolien says:

  Wat een verdriet. Wat een verdriet. Ik wens jullie alles wat helpt… stilte, muziek, gezelschap, alleen-zijn, praten, zwijgen, troost en soms de kunst om getroost te kunnen worden.

  Veel liefs.

 358. Jose says:

  Geraakt door je verhaal, wat Duaal, zoiets moois, liefdevols versus je ergste nachtmerrie die werkelijkheid wordt.
  Je zoon is uit jou voortgekomen, en hij zal altijd jouw zoon zijn, dichtbij je!

 359. Wat een ongelooflijk indrukwekkend verhaal.
  Ontzettend gefeliciteerd met je prachtzoon Zeger. En wat afschuwelijk wat er gebeurd is. Dat is als moeder gewoon niet te vatten. Voor niemand waarschijnlijk. Moedig, je verhaal. Veel sterkte.
  Minke

 360. Nynke says:

  Lieve, lieve Sheila,

  Ik huil een beetje met je mee. Wat een superkind, en wat een supermama.

  Veel liefs,
  Nynke

 361. Nicolette says:

  Lieve sheila,

  Kippenvel toen ik het gisteren bij Sanoma hoorde….meer dan veel kracht toegewenst! Zeger heeft jouw hart vergroot en die zal nooit verkleinen…

  Lieve groet Nicolette (Marketing & Partnerships Sanoma digital)

 362. Jennifer says:

  Lieve Sheila,
  Via een tweet van @JosK kwam ik op je blog terecht. Allereerst wil ik je feliciteren met de geboorte van je echt prachtige zoon. Heb je blog verpletterd hart en tranen over mijn wangen over en over gelezen. Hopende dat ik het verkeerd begreep, dat je een nachtmerrie beschreef. Helaas is het de gruwelijke waarheid.
  Dappere vrouw en trotse moeder van Zeger heel veel sterkte bij de verwerking van al deze emoties voor jou en je familie.
  Jennifer

 363. Gwen says:

  Hallo Sheila,

  Via een link die ik kreeg op Twitter lees ik hier jouw verhaal. Ben er stil van en een traan rolt over m’n wangen. Natuurlijk feliciteer ik je met de geboorte van je prachtige zoon Zeger. Hij is een mooi mannetje en hij ziet er sereen en tevreden uit op de foto. Maar oh wat een nachtmerrie dat je maar zo kort van hem hebt mogen genieten. Het verdriet zal intens zijn, net zo intens als de liefde die je voor hem voelt. Weet dat liefde sterker is dan verdriet en dat de liefde voor je zoon uiteindelijk de boventoon zal gaan voeren.

  Wil je heel veel kracht wensen met het dragen van dit verlies.

 364. Annemieke says:

  Niets dat meer klopt
  alle mooie toekomstdromen . . .

  Liefs,
  Annemieke

 365. Thom Roep says:

  Kippenvel toen ik het hoorde. Waarom JIJ nou? Jij bent al die jaren dat ik je ken altijd zo vrolijk en leuk, lief gek!
  Als ik iemand geluk gun ben jij het en nu dit! Zoiets verdient niemand en jij het aller-allerminst!
  Goed en dapper dat je het op deze warme manier beschrijft! Ik was, ben en blijf trots op je!
  Thom

 366. mariskasloot says:

  Wat een wolk van een mannetje….Dit valt niet uit te leggen, wat ontzettend erg. Wat zonde!

 367. Thom Roep says:

  Kippenvel toen ik het hoorde! Zoiets gun je niemand en zeker jou niet! Harstikke goed en dapper om er op deze ontroerende manier over te schrijven. Ik denk veel aan je en steun je in gedachten!
  Thom

 368. Thibaut says:

  Dear Sheila,
  I was so happy to have found you again, and now so sad to hear the news. Sending you lots of love from America.
  XOXO
  Thibaut

 369. Mirjam says:

  Lieve Sheila,

  Volg je al tijden op twitter en lees vandaag dat je een prachtige zoon hebt gekregen. Wat vreselijk oneerlijk dat je maar zo kort van hem hebt mogen genieten!!

  Gefeliciteerd en sterkte tegelijk!

  @mirjamdenboon

 370. pwmandy says:

  Lieve zeger,

  Ik begon met veel verwachting aan het verhaal dat je mama over jouw heeft geschreven. Ik moest het drie keer lezen voor dat ik besefte dat deze wereld geen deftig kennis met je kan maken. Nog geen 24u heb je van je mama buiten de buik kunnen genieten. Nog geen 24u heb de onvoorwaardelijke liefde kunnen voelen die je mama voor je voelt.. Maar weet heel erg goed dat je voor altijd in haar hart zal zitten en ook in dat van ons! Wij hebben mee met jouw mama afgeteld tot je ons zou vereren met jouw aanwezigheid!
  Bedankt hiervoor! Je bent een prachtig kindje!
  Sheila proficiat met de geboorte van jouw zoon, het hummeltje waar je zo lang naar uit hebt gekeken.. Het is een engeltje en zal over je waken. Ik vind het vreselijk wat je moet meemaken, zijn liefde zal jouw dag voor dag doen opleven!

  Echt kut! Koester de uren die je samen hebt gehad! Lieve zoen van mij voor jullie tweetjes!

 371. Jeannine says:

  Lieve Sheila,

  Wij volgen elkaar niet, maar zag een tweet voorbij komen over je blog. Heb hem gelezen en zit met dichte dikke keel nu te typen.
  Wat ben jij van een prachtig ventje moeder geworden! Gefeliciteerd met Zeger.
  Maar wat vreselijk dat je hem nog geen dag bij je mocht houden.
  Ik hoop dat de fijne liefdevolle herinneringen van die ene dag je nu tot steun zijn in je verdriet.

  Dikke knuffel van Jeannine/@tuindesign

 372. Maike says:

  Sheila, wat een mooie zoon heb je!
  Ik hoorde je verhaal ook van (zwager) Marco.
  Prachtig zoals je alles hierboven hebt beschreven, maar wat een groot verlies…
  Geef dat gevoel van trots een duidelijke plek om steeds weer naar terug te kunnen na moeilijke momenten. Die trots en je herinneringen zijn voor altijd je rijkdom!

  Liefs, Maike

 373. Jose says:

  Dear Sheila

  I just read your news and i can only be honest
  with you and in tears i tell you that i’m deeply sad about this news. I know how good and beautiful person you are and i can only think how unfair life is with such good people like you are. I must congratulate you for one of the most amazing experiences that is to bring life to our world!! but i have also to send you lots of love and strengh for one of the most difficult situations a person can go through in life.

  Your experience reminds me how fragile life is and
  how our lives are exposed to marvelous and horrible experiences, sometimes within minutes like this case.

  I’m very sad and i can’t add more to this. Lots of
  love and strength forever my dear friend, you will have my support for always and i certainly know you have been a very proud mom of your beautiful baby Zeger,

  José

 374. Carolien says:

  Jeetje lieve mensen wat een heftige gebeurtenis. Ik ben er helemaal geraakt door. Heel veel sterkte met het een mooi plekje te blijven geven. Wat een mooi mannetje was het en wat een moedige vrouw ben je dat je dit zo online zet en je kwetsbaarheid zo zichtbaar maakt. Knuffel en sterkte van een onbekende

 375. Vibeke says:

  Lieve Sheila,

  Zat te wachten op een twitterberichtje van je met het grote nieuws en zag net je laatste tweet met de playlist voor Zeger. Ben nu op je prachtig geschreven blog terecht gekomen en schrok me rot van de afloop.

  Wat heb je een mooie zoon ter wereld gebracht!

  Ik denk aan je in deze rare, onbegrijpelijke en moeilijke tijd die het voor je zal zijn.

  Veel liefs, Vibeke

 376. Carla says:

  dag Sheila,

  ik ken je niet maar je verdriet wel. met enige schroom stuur ik je liedje van Claudia de Breij een echt moederlied

  http://www.youtube.com/watch?v=vvpBfhoLofs

 377. Ik ben er stil van… kippenvel over mijn hele lijf. Jezus wat een kracht heb jij om zo’n prachtig stuk te schrijven. Wat een geweldige moeder ben je en wat een schitterend wereldventje heb je gemaakt. En wat enorm ter***, ty*** kl*** dat je niet langer van hem kunt genieten en hem niet ziet opgroeien. Ik heb er eigenlijk geen woorden voor.

  Enorm veel sterkte en liefs.

 378. Jezus Sheila, wat een schitterend verhaal over je geweldige prachtzoon. En wat een klote einde heeft het. Ik heb het met kippenvel een brok in mijn keel zitten lezen en kan het niet begrijpen of bevatten.

  Heb net al een bericht zitten tikken, maar zie het niet terug in de comments, dus nog maar een.

  Godverdomme, wat een klotewending in je geluk. Heb er geen woorden verder voor, maar vind je een superkrachtige en trotse moeder.

  Wens je heel veel sterkte in deze onbegrijpelijke situatie, veel liefs.

 379. MOOIOOK says:

  Hoi,

  Via twitter kwam ik op je blog. Omdat ik zelf een zoontje heb herkende ik het eerste deel heel sterk. Wat een wonder, zo’n klein ventje. en dan lees ik verder. Alsof ik een slecht boek lees. Tja, wat moet ik nu, venster sluiten en dan is het voor mij afgesloten. Voor jou niet. Ik ken je niet maar wens je heel heel heel veel sterkte. Ik geloof in het hiernamaals, ik geloof in engelen. En ik durf bijna met zekerheid te zeggen dat je een beschermengel erbij hebt. Mogelijk klinkt dit als onzin in je oren en kun je er niets mee, toch deel ik mijn medeleven met je. Sterkte!

  Gr Iris

 380. Tess says:

  Do not stand at my grave and weep,
  I am not there, I do not sleep.
  I am in a thousand winds that blow,
  I am the softly falling snow.
  I am the gentle showers of rain,
  I am the fields of ripening grain.
  I am in the morning hush,
  I am in the graceful rush
  Of beautiful birds in circling flight,
  I am the starshine of the night.
  I am in the flowers that bloom,
  I am in a quiet room.
  I am in the birds that sing,
  I am in each lovely thing.
  Do not stand at my grave and cry,
  I am not there. I do not die.

  Wat een prachtige zoon!

  • Janine says:

   Wat een mooi gedicht Tess…..

   Lieve Sheila, mijn gedachten zijn heel regelmatig bij jou en Zeger…..
   Ik hoop en wens dat je genoeg steun om je heen hebt en armen om troost bij te vinden.

   *stuurt warme omhelzing naar Sheila*

   Dikke zoen,
   Janine

 381. Monique says:

  Ik ben en blijf er stil van. Ben via twitter op jouw blog gekomen en diep geraakt. En als je jullie verhaal leest, kun je niet anders dan reageren.
  Sheila, wat is Zeger een prachtig manneke. Terecht dat je een trotse mama bent. Want je bent een mama. En dat blijf je. Met heel je hart.
  Ik denk dat Zeger voortleeft in de gedachten van heel veel mensen. Daar zorg jij nu wel voor, supermama.

 382. @AnneMarieGdeW says:

  Beste Sheila,
  Ik had direct na het lezen van jullie verhaal al een reactie geplaatst vanaf mijn telefoon maar zie die nergens terug…
  Allereerst van harte gefeliciteerd met je prachtige zoon. Zeger, een hele mooie naam.
  Met ongeloof las ik je verhaal en nog steeds kan ik er met mijn hoofd niet bij dat hij niet langer kon blijven.
  Bijna twee jaar geleden beviel ik na bijna 42 weken zwangerschap van een prachtige jongen, die twee dagen daarvoor in mijn buik was overleden. De felicitaties van de gynaecoloog voelden toen heel vreemd, maar bij nader inzien juist heel fijn. Want je bent immers tóch moeder geworden. Dit kindje wás er echt!
  Hoewel het goed met me ging, had ik destijds veel behoefte aan een gesprek met iemand bij wie het al wat langer geleden was. Ik wilde zo graag zien en horen dat het verdriet een plek zou krijgen en het weer goed met je kan gaan na zo’n ingrijpende gebeurtenis.
  Praten en schrijven hielp me erg veel, en al snel kon ik zeggen dat ik ondanks mijn verdriet tóch heel gelukkig was met alle andere dingen in mijn leven.
  En verder? Doe wat je gevoel je ingeeft! Huil als je wilt huilen, maar voel je niet schuldig als je ineens ergens om wilt lachen.
  Deze wond zal helen, maar koester het litteken!
  Als jij die behoefte ook hebt, ben je van harte welkom om contact met me op te nemen!

 383. Erik says:

  Lieve lieve mama,

  Heeft heel veel dagen geduurd voordat ik iets naar je kon schrijven. Was totaal uit het veld geslagen dat jij deze heerlijke jongen maar 9 maanden mocht koesteren en hij bij jou kon zijn.

  Er gaat geen dag voorbij dat ik niet aan jullie denk. En in die 9 maanden dat hij de magie van het leven heeft gevoeld, hebben jij en Zeger een onuitwisbare indruk op mij gemaakt.

  Heel veel liefde en kracht gewenst. Kom het graag brengen samen met een luisterend oor.

 384. Des says:

  Dag kersverse moeder,

  Kom hier via via. Ken je niet. Weet niet wat ik moet zeggen.

  Of nouja. Eigenlijk wel. Bedankt dat je dit hebt opgeschreven Sheila. Weet dat je er veel mensen mee hebt bereikt, en vooral: geraakt.

  Sterkte.

 385. Toet says:

  Zo’n mooi kindje, met zo’n mooie naam zou in zo’n mooi gespreid bedje in zo’n mooi gezin zo’n mooi leven hebben kunnen leiden. Wat schrijf je mooi over hem. Wat een gemis voor jullie en de wereld dat hij zo snel weer moest gaan.

  Wat ik al twitterde; gefeliciteerd met jullie zoon, sterkte met het verlies.

 386. Mo says:

  Wat een prachtig mooie zoon! Maar wat vreselijk wreed dat je je lieve schat hebt moeten afstaan

 387. rosa says:

  blleeeeh tranen…….. wat erg…… . sterkte

 388. Barbera says:

  Ik ben stil… heb even geen woorden #snik

 389. Meave says:

  Lieve Sheila,

  Ik ben sprakeloos en in tranen. Al mijn eigen problemen verbleken bij dit verdriet. Heel erg ontzettend gefeliciteerd met de geboorte van jouw meer dan prachtige zoon. En wat doet het zeer dat hij maar zo kort in jouw armen mocht liggen. Het schijnt een Kinderen voor Kinderen-tekst te zijn: een leven duurt een leven lang. Maar nog geen 24 uur… daar zijn geen woorden voor.

  Ik denk aan je.

  liefs, Meave (ex-Angel)

 390. Liduine says:

  Zeger is prachtig.

  Alle sterkte.

 391. Danielle says:

  Hoi Sheila,

  Van een afstandje via retweets op twitter je zwangerschap gevolgd. En vervolgens het nieuws gelezen van de geboorte van je stoere, kleine, lieve, geweldige zoon Zeger. En daarna erachter aan meteen het verpletterende nieuws dat Zeger is overleden. Woorden schieten te kort, maar zolang we Zeger’s naam noemen leeft hij voort!

  Groeten,
  Danielle
  @gribbeltje

 392. Janine says:

  Denk aan je!
  *hug*

 393. Maud says:

  Lieve iSheila,

  Ik las je bericht in de nacht nadat ik was bevallen van mijn eigen zoon. Ik deelde je verwondering om je prestatie, om je kind, en kon alleen maar denken: wat is het leven toch oneerlijk.

  Maar ook dit: je hebt een mens op de wereld gezet, een prachtige zoon gekregen. Gefeliciteerd, dat is geweldig.

  Dat het maar zo kort heeft geduurd, daar zijn geen woorden voor. Tenminste, ik ken ze niet. Sterkte.

 394. Jacqueline says:

  Lieve Sheila,

  Lees nu pas het verhaal van de geboorte van je zoon en zijn veel te korte leven.
  Wat ongelofelijke klote voor je!

  Jacqueline
  @Jacqueline67

 395. Diana says:

  Lieve Sheila,

  heb net je verhaal over Zeger gelezen, nu wil ik wat schrijven maar kan de juiste woorden niet vinden.

  Sheila, je hebt een prachtige zoon gekregen, wat een mooi kereltje, ongelooflijk dat het zo heeft moeten eindigen en dan de vraag waarom……..?

  Je mag erg trots zijn op je zoon en wat een mooie naam heb je hem gegeven.

  Wil je heel veel sterkte wensen, ik denk aan je.

 396. Mimi says:

  Onbegrijpelijk…

  Ik moet gewoon reageren na het lezen van je verhaal. Wat heb je dit mooie ventje een bijzondere naam gegeven. Jullie hadden veel, veel langer van elkaar moeten genieten. Ik hoop dat Zeger rust heeft gevonden, dat ie ergens een mooi plekje heeft en dat hij zijn beretrotse moeder ziet.
  Alle sterkte toegewenst en liefs.

 397. Lydia vd W says:

  Na het nieuws over jou en Zeger een bedrukte avond, na het lezen van je blog stille tranen. Ik ken je slechts heel vaag, maar wil je laten weten dat ik erg met je meeleef.

  Koester de herinnering aan je prachtige zoon. Een wijze vriend zei in eens een herdenkingstoespraak: ‘Heb ik verdriet om de dood van M? O ja. Heel veel. Maar oneindig veel verdrietiger zou ik zijn als ik hem nooit gekend had.’

  Elke intens mooie, onvergetelijke dag weegt op tegen duizende grauwe.

  Veel sterkte, Sheila.

  Liefs, Lydia

 398. Heidi Steven says:

  Lieve Sheila,

  Hartelijk gefeliciteerd met je prachtige zoon. Hij is vanaf zijn wolkje vast beretrots op zijn moeder. Hele dikke knuffff.
  Liefs Heidi

 399. Janine says:

  Denk veel aan je, dappere mama.

  Overmorgen zou Zeger een maand oud zijn…..je zou gewoon moeten genieten nu! :-((((

  Er staat geschreven
  geen bloesems plukken
  Maar de wind kan niet lezen.

  Liefs, J

 400. Janine says:

  Een maand……
  Ik steek vanavond een Zeger-kaarsje aan.

  Knuffel!

 401. Ellemijn says:

  Hoe oorverdovend kan stilte zijn…

  Dikke kus

 402. Ellemijn says:

  Lieve Sheila,

  “Over vier weken mag ik Zeger weer ophalen, zodat hij bij mij thuis kan blijven” Dat is morgen en dat is fijn…daar hoort hij.

  Dikke kus

 403. Toet says:

  Sterkte met het ophalen van Zeger…

 404. Janine says:

  Lieve MamaSheila,

  is je Zeger weer dicht bij je? Wat fijn….!
  Hopelijk kan je er kracht uit putten.

  Liefs,
  J

 405. Sara says:

  @iSheila,

  ‘t Is weer net zulk mooi weer als toen ik je aangrijpende log las, een week of 4 geleden. In de tussentijd heb ik vaak aan je gedacht, maar door het weer, vandaag weer meer.

  Houd moed, put kracht uit de mensen om je heen, heb vertrouwen.

  Liefs,
  @StukjeS

 406. Janine says:

  Ik zag net je twitter-berichtjes…en zit nu weer met vochtige ogen te typen.
  Ik wilde dat ik ‘het besef’ wat voor je kon verzachten, maar dat kan niet…..
  En weet je, die blije berichten van iedereen die doorgaat….wat mezelf betreft heeft alles een Zeger-blauw randje. Net als dat alles bij mij al een aantal jaren een Leanne-roze randje heeft (waar ik je over heb verteld). En ik denk dat dat voor veel mensen zo is. Niet dat jij er wat aan hebt, want jij krijgt je mooie zoon er niet door terug.
  Sinds ik je eerste bericht las, hier, koester ik mijn eigen kindjes nog weer een tikje meer. Stom genoeg staat men (ik) er lang niet altijd bij stil wat er te verliezen valt. En tijdens die koestermomenten denk ik zo vaak aan je, hoe zeer ik het jou gun om ook te kunnen koesteren. En hoe vreselijk erg ik het voor je vind dat het je afgenomen is. Het is gewoon zo oneerlijk! “Het lot” of hoe je het noemen wilt, heeft je een vuile klotenstreek geleverd en jij moet met de brokken zien om te leren gaan 🙁

  Hang in there woman!

  Dikke knuffel,
  J

 407. @Maartje says:

  Wat een mooi bericht Janine. Mooi metafoor, van het blauwe/roze randje. De wereld is veranderd door de kost van Zeger, hoe kort ook, hij heeft ook een steen verlegd. Ook betekenis gehad in het leven van anderen.

  Janine, ik kende je Leanne verhaal niet, maar besef nu dat jij heel goed moet weten hoe Sheila zich voelt.

  Dikke knuffel voor jullie allebei.

 408. Tessel says:

  Lieve Sheila,
  Al zeker een maand geleden hoorde ik over jou en Zeger en sindsdien zijn jullie veel in mijn gedachten geweest. Ik heb nu ook je blog gelezen. Wat een onvoorstelbaar contrast binnen één dag. Hoe gaat het nu met je? Gelukkig heeft je zoon voor altijd een vaste plek in jou. Hij is verhuisd van je buik naar je hart. Ik wens je alle goeds, en alle kracht om te leren leven met zijn afwezigheid.
  Tessel

 409. mark raven says:

  Lieve, lieve Sheila,

  Ben diep geroerd door ons gesprek (vanmiddag bij de Prins) en deze site over wat je overkomen is.
  Ik ga er als sterveling van uit dat alles een reden heeft, maar het is onmogelijk ‘het plan’ te begrijpen achter deze gebeurtenis.

  Ik hoop en wens dat je op termijn vrede kunt leren hebben, dat ondanks het feit dat jullie maar zo kort van elkaars aanwezigheid hebben kunnen genieten, jullie een immense hoeveelheid liefde voor elkaar hebben kunnen ontwikkelen.

  Ik ben ervan overtuigd dat je prachtige zoon ergens vrolijk op een wolkje zit te schommelen, naar je zwaait en lacht, van je houdt en hoopt dat je je geluk weer snel zult terugvinden…

  Verder hoop ik dat je troost zult vinden in het meeleven van iedereen om je heen.
  We zijn geschokt en aangedaan en wensen je alle, alle sterkte de komende tijd.

  Als ik je met iets van dienst kan zijn, of als je soms even met de auto de stad uit wil, ik zeg maar wat, kun je me bellen.
  Het allerbeste,
  Mark (Raven) 06-27450XXX.

 410. Janine says:

  *stuurt weer een knuffel naar Sheila*

 411. Nynke says:

  Lieve Sheila,

  Wat blijft het toch allemaal oneerlijk en gemeen en verschrikkelijk, verschrikkelijk verdrietig. Ik denk nog iedere dag aan jou en aan je mooie mannetje.

  Liefs,
  Nynke

 412. Janine says:

  Denk aan je…..
  *knuffel*

 413. Mo says:

  Denk aan jullie….wat een gemis….

 414. esther says:

  Ik zag de foto op Twitter, wat een mooi mensje was Zeger. Ik denk heel erg vaak aan jullie.

 415. Janine says:

  Zo dan. Ik heb me ook maar eens aangemeld bij Twitter (ja echt, ik!) alleen al om die prachtig mooie foto van je ventje te kunnen bekijken. En prachtig mooi is hij! En ik ben niet bevooroordeeld en ik vind de meeste baby’s (zelfs die van mezelf 😉 ) maar verfrummelde mensjes. Maar dan Zeger! Wauw. Hij kijkt al zo wijs uit zijn donkere ogen, dat naar binnen getrokken lipje, zo lief!

  Ik stuur je nog een dikke knuffel :hug:

  Liefs,
  J

 416. Ellemijn says:

  Hoorde deze regels en dacht aan jullie…

  “The other night dear, as I lay sleeping
  I dreamed I held you in my arms
  But when I awoke, dear, I was mistaken
  So I hung my head and I cried”

  Dikke kus

 417. Janine says:

  Weer een zondag…. 🙁

  *hug*

 418. Marijke says:

  Sheila, gisterochtend kwam ik viavia op je site en was blij en verrast om te zien dat je moeder geworden bent! En nog wel van een werkelijk prachtig kereltje. Tijdens het lezen van je woorden hield ik mijn adem in.. hoopte dat ik het verkeerd begreep..

  Ik ben ook moeder van een zoon, 2,5 jaar geleden is hij geboren; het gevoel dat jij op 15 mei gehad moet hebben kan ik zo weer oproepen. Wat een geluk! Wat een wonder! En hoe onvoorstelbaar dat je afscheid moet nemen nadat je elkaar pas hebt leren kennen. Wat een ondraaglijk gemis moet dit zijn, Sheila.

  Ik wens je veel warmte en liefde toe van de mensen om je heen. Er gaan sinds gisterochtend zoveel gedachten door mijn hoofd, maar ik kan er geen woorden van vormen :’-(
  Marijke

 419. anna-maria says:

  als je zin hebt in zon en zee… bel me!

 420. Janine says:

  Twee maanden geleden werd je mama….

  Vanavond gaat hier weer een blauw kaarsje aan.

  Dikke knuffel!

 421. Janine says:

  *ook goden maken fouten*

  Denk aan je vandaag…..

  Liefs!

 422. Maud van Loenen says:

  Hoi Sheila,

  Een paar weken terug was ik opeens heel benieuwd hoe het je was vergaan sinds mijn stage bij Flaironline erop zat en besloot ik je tweets erop na te pluizen. Sindsdien heb ik dus ook het antwoord. Toen ik las over Zeger moest ik huilen en sindsdien denk ik elke dag aan jullie, maar ik wist niet wat ik tegen je moest zeggen. Nu bedacht ik dat ik dan toch dát in elk geval maar moet zeggen. Ik denk aan jullie en ik weet niet wat ik moet zeggen. Heel veel sterkte en liefde.

  Liefs, Maud

 423. Ragna says:

  Lieve Sheila,

  Heb zelf onlangs mogen ervaren wat #tweepcare voor warmte geeft.

  Zou ooit van jouw mooie zoon gehoord hebben zonder twitter. Of zijn lieve koppie hebben kunnen zien.

  Ik ben er stil van en loop over.
  *virtuele knuffel stuurt*
  *vanavond zal proosten op jouw Zeger*

  @ragnaja

 424. Janine says:

  Vanuit Friesland spiek ik vandaag weer even naar je……Niks gevonden. Oef. Wat moeilijk? Ik weet natuurlijk niet hoe jij het vindt, maar ik geloof dat ik het heel moeilijk zou vinden….
  Ik ga zo het Friese land in fietsen en een flinke pot voor je huilen.

  Ik sla mijn armen weer virtueel om je heen.
  Hopelijk vind je op den duur vrede in de uitslagen van de onderzoeken.

  Heel veel liefs,
  Janine

 425. Marijke says:

  Ik dacht opeens aan jou. Je was met verlof gegaan, maar had niets meer gelezen over het kindje. Dus je op twitter opgezocht, en hier terecht gekomen.
  Wat schrikken. Brok in mn keel en tranen in mn ogen.
  Heel erg gefeliciteerd met je ontzettend mooie zoon. En wat een vreselijk korte tijd heb je van hem mogen genieten. Sterkte met alles!

 426. Iris says:

  Beste Sheila,

  Ik ken je niet maar ik kwam hier terecht via Arjan Dasselaar op nu.nl. Wat een schattig jongetje heb je gekregen en wat vreselijk dat het zo is afgelopen. Ik ben er helemaal ondersteboven van. Binnen 24 uur van trots en blijdschap naar het grootste verdriet dat er bestaat, ik kan me niet voorstellen hoe dat voelt.

  Alle goeds en heel veel sterkte,
  Iris

 427. Serra says:

  Lieve Sheila,

  Ik ken je niet, maar je verhaal bracht me aan het huilen. Zoveel geluk en verdriet in 24 uur, wat moet dat moelijk zijn. Wat een prachtige baby, zo lief, zo klein, zo kwetsbaar. Onthoud voor altijd het geluk dat hij je bracht in die 9 maanden en die heerlijke uren erna. Hij is niet meer bij je maar hij zal voor altijd je mooie lieve zoon zijn.

  -X-

 428. Janine says:

  *houdt Sheila even stevig vast*

 429. Monique says:

  Ook ik kwam gisteren voor het eerst hier via Arjans prachtige column op nu.nl. De allermooiste zoon, het grootste geluk, zo snel gevolgd door het grootste verdriet. Zeger en jij zitten al een hele dag in mijn hoofd en hart.

  Blijf trots!
  Liefs uit het zuiden des lands…

 430. Greenhowze says:

  Kut, zit ik hier op me werk te huilen…
  Wat een ongelofelijk sterke vrouw moet jij zijn dat je dit zo kunt wegschrijven 🙁

 431. Stef says:

  Hoeveel moeder ben je,
  als je moeder bent,
  van een ventje dat niet kon blijven?

  Je bent moeder,
  zóveel moeder,
  dat is met geen pen te beschrijven…

  Mijn hart huilt mee, wéér een kindje dat niet is waar het hoort te zijn – in de armen van zijn mama.

 432. Janine says:

  Lieve Sheila,

  Een bericht van troost,
  een warme gloed
  Wil ik bij deze sturen,
  zodat je weet dat ik aan je denk
  in verdrietige uren

  J.

 433. Marijke says:

  Sheila,

  er gaat geen dag voorbij zonder dat ik aan je denk. Hou vol!

  Marijke

 434. Bas says:

  Dag Sheila,

  ik zal aan ons Heleentje (11-06-2003) vragen of ze Zeger daarboven een knuffel geeft…

  *

 435. Sihame says:

  Ik lees dit verhaal net, via een link van Dasselaar op Nu.nl.
  Dit heeft mij vreselijk aangegrepen.

  Gefeliciteerd met jouw prachtige zoon en sterkte met het dragen van dit leed.

 436. Janine says:

  *knuffelt Sheila*

 437. Janine says:

  Lieve Mama-van-Zeger,

  3 maanden ben je mama…. 3 maanden verdriet.
  Ik hoop dat je naast je verdriet zo nu en dan toch een paar lichtpuntjes kan zien…

  Liefs,
  Janine

 438. nynkedejong says:

  Lieve Sheila,
  Ik denk aan je. Vandaag nog een beetje meer dan anders. Liefs en een knuffel.

  Nynke

 439. Naomi says:

  3 maanden. Drie! Ik denk vandaag extra aan jullie.

 440. monique says:

  geen woorden kan ik vinden.. alleen het nummer van Lucy Silvas… Last man standing .. luister er maar eens naar …http://www.youtube.com/watch?v=rKEZFNQLXOQ .. heel heel veel sterkte …

 441. Marijke says:

  Hé Sheila, ik denk aan je, ik denk aan je..( voor wat het waard is :’-( ) Knuffel van een mede-moeder.
  Marijke

 442. Janine says:

  Lieve Sheila,

  Ik lees op je twitter dat je t moeilijk hebt.
  Daarom hier een knuffel. Tis slechts een virtuele, maar een welgemeende.

  Als ik ooit wat voor je kan doen….schroom niet om te vragen.

  Veel liefs!
  Janine

 443. marl1v says:

  Lieve Sheila,

  Denk aan je!!!

  Knuffel,
  Marleen

 444. Janine says:

  *stuurt portie kracht en knuffels richting Sheila*

 445. Naomi says:

  Deze dagen denk ik weer extra aan jou en je mooie zoon.

  X
  Naomi

 446. Janine says:

  Ha Sheila…. even knuffelen 🙂

 447. Janine says:

  20 weken @Zeger
  Denk aan je!

 448. Naomi says:

  Alweer 5 maanden moeder!

  *kaarsje*

 449. Janine says:

  Hier staan de kaarsjes ook aan….
  Ik denk aan jou en je mooie Zeger.

  Liefs
  J.

 450. Janine says:

  Knuffel van hier, voor jou. Heb afgelopen nacht over je gedroomd! Jij was met je dochter….. 🙂
  Morgen weer een kaarsje, op de 25e Zdag…..

  Liefs!

 451. Chantal says:

  lieve Sheila,

  Onverwacht komt ik weer op je blog terecht, nieuwsgierig als ik ben… Maar ik lees verder niets nieuws, dan hetgeen ik al gelezen heb… Zeger is niet meer… waarom?? Ow… kon ik je maar vertellen dat het allemaal makkelijk wordt… maar uit ervaring weet ik dat het niet zo is. Ook mijn lieverd is zomaar gegaan, zonder aanleiding, zonder waarschuwing. Yorrick* is letterlijk tijdens de laatste perswee overleden, hij heeft een hersenbloeding gehad, 41wk en 2 dagen, hij heeft niet mogen leven.

  Inmiddels ben ik 10, bijna 11 jaar verder en de o zo mooie tijd van kerst en oud en nieuw heeft voor mij toch z’n gouden randje verloren. En voor jullie moet het nu nog moeilijker zijn. Ik kan je niets zeggen wat je steun kan geven. Ik wil je alleen laten weten dat ik soms aan jullie denk. Veel moed en kracht gewenst! Ik hoop dat 2011 voor jullie een mooi jaar wordt waarin meer ruimte is voor liefdevolle herinneringen en minder ruimte is voor dat kl%&^gevoel waar je mee zult moeten leren leven…

  Heel veel liefs, Chantal

 452. Janine says:

  Lieve lieve Sheila,

  Ik wens je voor 2011 veel lichtpuntjes. Een jaar vol liefde, vrienden en familie. Een jaar met kracht om het immense verdriet in behapbare brokken te overzien.
  Zeger leeft! Ook hier. Kaarsjes gaan regelmatig aan voor jullie.

  Dikke knuffel en veel liefs,
  Janine

 453. Desiree says:

  Lieve Sheila,

  Soms denk ik nog aan jou en je mooie zoon. Vandaag is weer zo’n dag. Ik heb geen idee hoe je je voelt en wat je hoopt voor 2011. Ik weet het gewoon niet.
  Wilde gewoon laten weten dat men aan jullie denkt.

  Liefs.

 454. Janine says:

  *knuffelt Sheila*
  Eigenlijk 8x, voor elke maand 1 knuffel…
  Hou je haaks vrouw!

  X

 455. Janine says:

  Hey lieve Sheila,

  Ik wil je even laten weten dat ik nog regelmatig aan jou en Zeger denk. Als de zon schijnt, speur ik de blauwe hemel af, op zoek naar een Z…. 🙂 Zeger leeft! Voor jou, voor mij, en hopelijk heel veel anderen die jou daarmee een beetje kunnen steunen.
  Vandaag is het precies 10 maanden geleden dat jouw zoon geboren werd. Over 2 maanden zou hij één worden en ik denk dat je daar toch al heel erg mee bezig bent nu.
  Vandaag gaan hier twee kaarsjes aan, voor jou en Zeger.

  Heel veel liefs en een dikke knuffel,
  Janine

 456. Naomi says:

  Ik denk vandaag weer aan jullie!

 457. Marijke says:

  11 maanden. de bloesem in de bomen en jullie in mijn gedachten.

 458. Janine says:

  Lieve lieve Sheila,

  vandaag is Zeger-dag. Vandaag een jaar geleden werd je mama. Wat een bizar moeilijk en zwaar jaar zul je gehad hebben, en nog hebben. Ik denk vaak aan je, kom hier regelmatig nog even spieken naar je mooie Zeger. Heb je laatst nog gemaild, maar denk dat je mailadres niet meer in gebruik is?

  Ik wens je erg veel warmte vandaag, op Zeger zijn eerste verjaardag. Hopelijk heb je lieve mensen om je heen die je kunnen bieden waar je behoefte aan hebt vandaag.

  Liefs,
  Janine

 459. Naomi says:

  Al twee jaar Zeger! Ik brand een kaarsje en denk aan jullie.

  X
  Naomi

 460. Naomi says:

  Ik kom even naar jouw mooie foto’s kijken, Zeger. Zeven vandaag!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.